Home

VESTI

Večeras beogradski koncert grupe Vrooom

No Comments Koncerti

Večeras beogradski koncert grupe VrooomJedan od najznačajnijih rock sastava iz Srbije – beogradski bend Vrooom – održaće večeras, 5. decembra veliki koncert u sali na I spratu Doma omladine Beograda (nekadašnji Pogon).

Svaki posetilac će na ulazu u klub, uz kupljenu kartu, dobiti na poklon novi maksi singl benda. Karte se u pretprodaji koja je u toku, mogu kupiti po ceni od 450 dinara, dok će  na dan koncerta koštaće 600 dinara. 

Ovo je deseti koncert u okviru velike turneje Vroooma na kojoj bend promoviše svoj maksi singl koji će biti objavljen u decembru mesecu i peti po redu album koji se očekuje u prvoj polovini naredne godine. 

Nakon četvorogodišnje diskografske pauze, grupa Vrooom u saradnji sa producentskom kućom Digimedia, objavljuje novi album (radnog naziva INPUT) na kome svoj jedinstven muzički izraz sinteze naizgled suprotstavljenih žanrova, koncepata i fenomena odvodi (bar) korak dalje kroz interesantan zvuk energičnih plesnih electro ritmova i toplu boju akustičnih instrumenata. 

 

Večeras beogradski koncert grupe Vrooom

 

“Koncert u Beogradu biće promocija novih pesama i nove postave. Posetioci će uz kartu dobiti i poklon maksi singl pod nazivom Input što je i ime novog albuma koji će izaći u aprilu sledeće godine. Nakon nastupa u Domu omladine Beograda, čeka nas još  nekoliko koncerata u Bosni i Hercegovini čime završavamo dvomesečnu turneju na kojoj smo uspostavili novi zvuk, koji ćemo dalje razvijati na proleće kada planiramo seriju koncerata uz novi album. Do tada, posvetićemo se radu na savremenim muzičkim aranžmanima za mjuzikl Kosa (premijera 03.02.2010. na velikoj sceni Ateljea 212), koje će Vrooom uživo izvoditi zajedno sa velikim glumačko-plesnim ansamblom”, izjavio je Marko Grubić.

Vrooom je od svog osnivanja – 1998. godine, objavio 4 albuma: Evolucija (2005), Live in Zürich (2001, snimljen uživo na pozorišnom festivalu Züercher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska), Ventilacija (2000) i Torpedo Music (1999). Sva četiri izdanja naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.  

Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima –  od underground klubova, do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 30 pozorišnih predstava izvodeći je u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, velike “evente”, izložbe i performanse.

Dobitnici su brojnih priznanja među kojima se izdvajaju Davorin Popović i Grupa godine TV Metropolis”.

 

Održani koncerti:
22.10. – Ljubljana (Sub Sub)
23.10. – Škofja Loka (Rdeča ostriga)
24.10. – Nova Gorica (Kulturni centar Mostovna)
31.10. – Niš (Feedback)
10.10. – Belfort (Francuska) –  La Poudriere
21.11. – Sombor (Cafe de Sol)
26.11. – Pančevo (Coupe)
27.11. – Požarevac (Centar za kulturu)
28.11. – Vršac (Dom omladine)

Predstojeći koncerti:
05.12. – Beograd (Dom omladine)
09.12. – Sarajevo (City pub) 

 

 

Zvanična internet strana –  www.myspace.com/httpwwwmyspacecomvrooom