Home

VESTI

Vaya Con Dios u Beogradu!

No Comments Koncerti

Vaya Con Dios u Beogradu!Popularna belgijska grupa "Vaya Con Dios", predvođena sjajnom pevačicom Dani Klein, nastupiće 3. maja u Sava centru, a ulaznice po ceni od 1.800, 2.400 i 3.200 dinara mogu se kupiti na blagajnama „Bilet servisa” i „Sava centra”.

Članovi benda „Vaya Con Dios” odavno su postali ljubimci naše publike, u Srbiji su gostovali više puta i svaki njihov koncert je bio za pamćenje.

 

Pre dve godine su nastupili na Festivalu zabavne muzike u Vrnjačkoj Banji, a još se prepričavaju dva rasprodata koncerta u „Sava centru” iz novembra 2006.

 

Grupu „Vaya Con Dios” su 1986. u Briseli osnovali Deni Klajn i Vili Lambregt, a bend je svojim jedinstvenim stilom, u kome kombinuju romsku i latino muziku sa elementima džeza, ubrzo privukao veliku pažnju javnosti.

 

Već sa prvim albumom prosto nazvanim „Vaya Con Dios” iz 1988, sa kojeg su skinuti veliki hitovi „Just A Friend Of Mine”, „Johnny”, „Don’t Cry For Louie” i „Puerto Rico”, belgijski muzičari postižu ogroman uspeh. U narednih sedam godina su snimili još tri albuma sa kojih su se izdvojile numere „Nah Neh Nah”, „What’s A Woman”, „Don’t Break My Heart” i „Stay With Me”.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=p-EkXucRMlc|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 Bend predvodi sjajna Dani Klein

 

Sredinom 1996, kada je bend bio na vrhuncu popularnosti, pevačica Deni Klajn odlučuje da zbog prevelikog stresa napusti muziku i grupa nije bila aktivna sve do 2004, kada su objavili povratnički album „The Promise”. U oktobru prošle godine sastav „Vaya Con Dios” je objavio album „Comme en est venu”, koji je za razliku od prethodnih ploča u celosti snimljen na francuskom. Nedavno je prikazan i dokumentarni film „Belpop” koji govori o uspesima i razvojnom putu grupe „Vaya Con Dios”.

Koncert u svom vanfestivalskom serijalu organizuje direkcija „Guitar Art festivala”.

 

 

 

Izvor:

Blic