Home

VESTI

Vanessa Mae večeras u Areni

No Comments Koncerti

Vanessa MaeViolinistkinja Vanesa Mej (Vanessa Mae), nekada poznata kao "čudo od deteta", a sada afirmisana umetnica, koja pleni svojom pojavom i izvođenjem jedinstvenog spoja klasike i elektronske muzike, održaće večeras od 20h koncert u Beogradskoj areni.

Mladu violinistkinju pratiće desetočlani bend, ali i gudači iz Srbije, okupljeni u orkestru "Metamorfozis", predvođeni violistom Sašom Mirkovićem. 

 

Ovaj mladi ansambl nastao je 2005. godine i jedinstven je na našem području upravo zbog kombinovanja različitih zanrova i formi.

Vanesa Mej, rođena u Singapuru 1978. godine, klavir je počela da svira kada je imala tri godine, a violinu sa pet.

Prvi solistički koncert održala je već sa devet godina, a u desetoj nastupila je sa simfonijskim orkestrom. 

 

 

Vanessa Mae
Vanessa Mae

Ova harizmatična umetnica muzičke granice pomerila je kada je imala samo 16 godina objavljivanjem svog prvog pop albuma "Violin Player" i to ne samo načinom sviranja, formirajući neuobičajen spoj klasičnog, pop, džez i tehno zvuka, već i svojim scenskim izgledom.

Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najmlađi instrumentalista koji je snimio violinske koncerte i Betovena i Čajkovskog.

Na svojim nastupima svira na dva tipa violina – klasičnom modelu "Guadagnini" iz 1761. godine i električnom "Zeta Jazz".

Koncet u Beogradskoj areni počinje u 20 časova.

 

 

 

Izvor:

B92