Home

VESTI

The Merry Poppins na turneji

No Comments Koncerti

The Merry Poppins na balkanskoj turneji

Austrijski reggae/jazz/cabaret/swing sastav The Merry Poppins 14. maja započeo je svoju drugu po redu balkansku turneju u okviru koje će održati 8 koncerata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

 

Turneja predstavlja još jednu promociju njihovog drugog studijskog albuma Inspector Malosso koji je bend uspešno promovisao na ovim prostorima i maja prošle godine.

 

Vešto kombinujući različite žanrove, The Merry Poppins kroz zapaljive melodije na vrlo ubedljivim nastupima postaju centrifugalna sila, koja sve prisutne uvlači u vrtlog nezadrživog plesa i prijatnog raspoloženja.

 

 

Iako poređenje možda i ne bi bilo sasvim na mestu, ipak recimo da muziku ovog benda krasi određena lepršavost koja neodoljivo podseća na atmosferu pojedinih Mocartovih dela.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=qi40tnMR3OU|width=450|height=364{/mgmediabot2}
The Merry Poppins na balkanskoj turneji

 

 

Objašnjenje leži u činjenici da The Merry Poppins dolaze upravo iz Mocartovog rodnog grada Salcburga, koga odlikuje ogromno muzičko nasledje, pre svega iz sveta klasične muzike i džeza.

 

Prvi studijski album Mildenburg 11 izašao je pre tri godine pod etiketom Jazzit, iza koje stoji istoimeni salcburški džez klub, a pomenuti Inspector Malosso objavio je Scream Records takodje iz Salcburga. Turneju je podržao Austrijski kulturni forum iz Zagreba.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=VIQTFk22HIY|width=450|height=364{/mgmediabot2}
The Merry Poppins na balkanskoj turneji

 

 

petak 14.05. Purgeraj, Zagreb
subota 15.05. O'Hara, Split
nedelja 16.05. Orlando, Dubrovnik

sreda 19.05. City Pub, Sarajevo
četvrtak 20.05. Living Room (SKC), Belgrade
petak 21.05. Route 66, Novi Sad
subota 22.05. Dvorište KPZ, Kruševac (feat. Zaa)
nedelja 23.05. Cafe de Sol, Sombor