Home

VESTI

The Cult večeras u Areni

No Comments Koncerti

The Cult večeras u AreniBend THE CULT održaće večeras koncert u Beogradskoj areni u 21h (bez predgrupe) koji će trajati oko dva sata.

Interesantno je da je bend nabavio veliku količinu daira koju nosi na turneju jer se često dešava da Ian razbije daire tokom nastupa. Takođe, tri stalka za mikrofon za frontmena su neophodna na svakom koncertu iz istog razloga kao sa dairama.

 

Sasvim je moguće da će publiku iznenaditi i svojim izvođenjem pesama legendarnog benda The Doors kao što je to bio slučaj na koncertu u londonskoj O2 areni kada je odjeknula pesma "Break on through".

Ulaznice po cenama od 2500, 2900 i 3500 dinara su u prodaji na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, "Ušće" Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix.

Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets,rs, www.eventim.rs.

 

 

 The Cult stižu u Arenu

The Cult stižu u Arenu

 

Mada pod sadašnjim imenom postoji od 1984. godine, The Cult je rođen 1981. godine, kada je Estberi osnovao gotik-rok bend Southern Death Cult, nazvavši ga po indijanskom plemenu koje je u 14. i 15. veku naseljavalo deltu Misisipija.

Estberi je 1983. godine osnovao novu grupu Death Cult, kojoj se pridružio gitarista Bili Dafi, ali je ubrzo iz imena izbacio reč "death", plašeći se loših asocijacija.

Kupeći mistiku i opsesiju Doors-a, gitarsku orkestraciju Led Zeppelin-a i tro-akordske udare AC/DC-a, dodavajući elemente post pank gotik roka, The Cult je dobio sledbenike u rodnoj Britaniji polovinom osamdesetih sa singlom kao što je "She Sells Sanctuary" pre proboja na američko metal tržište u kasnim osamdesetim pesmom "Love Removal Machine".

Organizatori koncerta su Arena Beograd i "Music Star".

 

 

 The Cult

The Cult

 

Kompletna lista pesama izgleda ovako:
Everyman and Woman Is A Star
Rain
Horse Nation
Sweet Soul Sister
Saints Are Down
White
Dirty Little Rockstar
Nirvana
Spiritwalker
Embers
War (The Process)
Go West
Wild Flower
She Sells Sanctuary
Until The Light Takes Us
Love Removal Machine

Bis:
Rise
Ghost Dance