Home

VESTI

TBF i “Dječaci” u oktobru u Mikser House-u

No Comments Koncerti

TBF i "Dječaci" u oktobru u Mikser House-uKulturna organizacija Mikser će od 16. do 20. oktobra u prostoru Mikser House-a predstaviti bogatstvo splitske kulturne, umetničke i gastronomske ponude u okviru manifestacije ”Splitski đir u Savamali”.

   

Nosioci muzičkog programa su dva autentična splitska sastava – ”Dječaci”, koji nastupaju 18. oktobra i TBF, koji će održati koncert dan kasnije. Karte za ova dva muzička događaja se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, dok je ulaz na ostale sadržaje festivala slobodan.
  

Splitski rep bend ”Dječaci” su u regionu poznati po hitovima ”Dalmacija”, ”Lovrinac” i ”Narodna”. Trojica ”Dječaka”: Vojko Vrućina, Ivo Sivo i Zondo u svojim pesmama sa neponovljivom lakoćom i originalnom prirodnošću, jasno, otvoreno i duhovito govore o stvarnosti, a pri tome ne gube urođenu pozitivnu notu. Prvi album “Dječaka” pod nazivom “Drama“, rasprodat je za samo dva dana i osvojio je “Zlatnu Kooglu” za album godine i “Indexi 09” nagradu za hip hop album godine. Drugi album “Istina“ je izašao 2011. za Croatia Records. Sve koncerte sviraju „Dječaci“ sa svojim vernim saradnicima Đoletom, Kapom i Militom (buban, bas i klavijature). ”Dječaci” će u Mikser House-u nastupiti 18. oktobra u 22 časa, a karte za koncert se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Evenetima. Cena ulaznica u pretprodaji je 500 dinara.

 

TBF se od svog nastanka 1990. godine, nametno jedinstvenom kombinacijom repa i hip hopa sa rok, fank, soul i rege zvucima. Njihov izraz je direktan, ali i alegoričan. Poznati su po društveno angažovanim tekstovima pesama, video spotovima koji su uvek koncipirani kao kratki filmovi i originalnim nastupima. Bend čini šest talentovanih Splićana: Mladen Badovinac (vokal), Luka Barbić (vokal, klavijature, sampler, programiranje), Aleksandar Antić (vokal, scratch, programiranje), Ognjen Pavlović (bas gitara), Nikša Mandalinić (električna gitara) i Jan Ivelić (bubanj).

 

 

 TBF i "Dječaci" u oktobru u Mikser House-u

TBF i "Dječaci" u oktobru u Mikser House-u

 

 

TBF će u Mikser House-u održati koncert 19. oktobra u 22 časa, a karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Evenetima. Cena ulaznica u pretprodaji je 600 dinara.

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.