Home

VESTI

Sve je spremno za veliki povratak Teške industrije

No Comments Koncerti

Sve je spremno za veliki povratak Teške industrijeSve je spremno za veliki povratak Teške industrije pred beogradsku publiku – 21. januara koncert Sarajlija u Mikser Houseu!
   
U subotu, 21. januara, kultni sarajevki bend Teška industrija na čelu s Ivicom Propadalom, vraća se u velikom stilu pred svoju vernu beogradsku publiku i to nakon 39 godina.
 

Koncert u Mikser House-u, kojeg su članovi Teške idustrije nazvali “Bili i ostali raja” omaž je sarajevskoj pop-rock školi, a bend će na njemu odsvirati pesme koje su presek karijere Teške industrije, uz sve hitove s poslednjih albuma.

 

Pred beogradski koncert, Ivica Propadalo, frontmen i basista benda Teška industrija, otkriva zašto mu je beogradski koncert tako važan i poziva sve fanove starog dobrog sarajevskog pop-rock zvuka da se pridruže koncertu u Mikser House-u u subotu, 21. januara. Nakon koncerta, bend je predvidio i druženje sa fanovima i beogradskim  kolegama koji se očekuju na koncertu benda koji je za sva vremena upisan u pop-rock istoriju bivše države.

 

“Koncert koji je pred nama u Mikser House-u za nas je veoma važan koncert, jer Beograd je naravno bio i ostao muzička prestolnica. Svima nama koji smo sedamdesetih počinjali graditi karijeru,  bio je san potvrditi se u dva najveća grada u Beogradu i Zagrebu. Ko to nije uspeo nije se smatrao ozbiljnim bendom! A u koncertnoj aktivnosti Beograd je tu neprikosnoven.  Naravno nekada nije postojao tzv. turbo folk, postojala je samo kvalitetna narodna muzika. Hteli mi to priznati ili ne pop i rock muzika je danas ugrožena i to u cijeloj regiji. Nastupilo je površno vreme u svim segmentima pa tako i u muzici. Više prolaze jeftini banalni tekstovi nego kvalitetni i ozbiljniji. Pokojni, veliki  čika Duško Trifunović, a koji je autor većine ranih pesama Teške industrije, ali i autor većine tekstova Bijelog Dugmeta verovatno se okreće u grobu. Njegovi tekstovi očito vise nisu za ovo vreme. Ali nije sve baš tako tragično. I dalje se na našim prostorima  pojavljuju izuzetno kvalitetni izvođači, a i naše kolege, baš kao i bend Teška industrija, mi i dalje trajemo na sceni!” naglašava Propadalo, uz kojega je u bendu Teška industrija još od 1973. i gitarista Vedad Hadžiavdić. 

 

 

 Sve je spremno za veliki povratak Teške industrije

Sve je spremno za veliki povratak Teške industrije

 

 

S ulaskom u 2017., Teška industrija obeležava i 44 godine postojanja ovog dugovečnog sarajevskog benda, ali stvarni “revival”  ovog benda, desio se pre desetak godina.

“Teška industrija se podigla iz pepela i ponovo počela stvarati pesme i raditi turneje pre desetak godina. Ali izlaskom albuma Bili smo raja, koji je posvećen sarajevskoj pop i rock školi, ponovo smo na neki način vratili staru slavu. Samo nije bilo prilike da se i ovde, u Beogradu predstavimo na pravi način. Zato na koncertu u Mikser House-u očekujemo sve generacije publike – od naših vršnjaka i muzičara koji su rame uz rame s nama svirali i nastupali, pa sve do mladih generacija koje znaju naše pesma, a možda ne znaju našu istoriju i našu sarajevsku priču koju dolazimo muzikom ispričati u Beogradu!” tumači Ivica Propadalo, inače poznati scenograf i dizajner koji je pre ulaska u Tešku industriju 1973. svirao bas u pratećem bendu Zdravka Čolića i Kemala Montena, grupi COD.

Ulaznice za predstojeći koncert Teške industrije u pretprodaji se mogu kupiti po ceni od 800 RSD na blagajni Mikser House-a i u sistemu Gigs Tix.

 

 

Sve je spremno za veliki povratak Teške industrije

Sve je spremno za veliki povratak Teške industrije

 

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.
 
Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.