Home

VESTI

“sHpiritus mOvens” urbani ulični muzički banditi

No Comments Koncerti

"sHpiritus mOvens" urbani ulični muzički banditisHpiritus mOvens: Ovi francuski ulični banditi su muzikom napali migrante, a sada će i nas!
 
Sastav “sHpiritus mOvens”, urbani ulični muzički banditi koji su letos besplatnom svirkom sve oduševili i izmamili osmehe migrantima u Savamali, održaće u četvrtak (22.10) veliki koncert povodom 10 godina postojanja benda!
 

Osnova sastava “sHpiritus mOvens” su francuski valceri i šansone, ali tu ima mesta i za sve bliske tonove od lisabonskog fada, preko kažen muzike Nju Orleansa, pa do rokačine Mano Negre i Haustora. Ovaj veoma zanimljiv spoj domaća publika će, povodom proslave 10 godina benda, imati priliku da čuje u četvrtak u Peronu u Savamali. Može se reći da Movens imaju pravi vašar instrumenata, pošto će na bini biti čak četiri trube, klarinet, harmonika, gitara, bas, saksofon, violina, flauta, daire, usna harmonika…

 

 

 "sHpiritus mOvens" urbani ulični muzički banditi

"sHpiritus mOvens" urbani ulični muzički banditi

 

 

– Pošto je ovo specijalna, rođendanska prilika, dolazimo u proširenom sastavu sa čak 13 članova. Tako da očekujemo pravu eksploziju energije, sa obe strane bine. Nadamo se da će čaršija dobrano razmrdati kukove i da ćemo napraviti lepu uvertiru za Marka Gangbangera i Ognjena Krstića – poručuje Slobodan Manojlović, pevač, gitarista i perkusionista grupe.

 

YouTube

sHpiritus mOvens – Svirka za izbeglice

sHpiritus mOvens – Leteti ti si hteo

 

 

"sHpiritus mOvens" urbani ulični muzički banditi

"sHpiritus mOvens" urbani ulični muzički banditi

 

 

Inače, “sHpiritus mOvens” su poznati po svom društvenom i dobročiniteljskom angažovanju kako za izbeglice, tako i za najstarije i najmlađe sugrađane.

– Letos smo održali koncert kod Autobuske stanice u Savamali, kako bi pokazali solidarnost sa izbeglicama, a inače i nekoliko puta ranije smo svirali istim povodom. Takođe, muzikom pružamo podršku i starijim sugrađanima, pa redovno idemo i besplatno sviramo po staračkim domovima – kaže Manojlović.