Home

VESTI

Serijal koncerata SCENA Uživo!

No Comments Koncerti

Plišani Mališan - Serijal koncerata SCENA Uživo!Popboks i Dom omladine Beograda predstavljaju novu epizodu serijala koncerata SCENA Uživo! To je serijal koncerata mladih, neafirmisanih, žanrovski raznorodnih i autorski autentičnih bendova.  

Ulaznice će se prodavati na blagajni Doma omladine Beograda; u pretprodaji sedam dana pre svakog pojedinačnog koncerta po ceni od 200 dinara, na dan svakog koncerta cena će iznositi 300 dinara. Cena ulaznica je ista za sve koncerte.

 

SCENA Uživo! ima svoj koren u rubrici Scena web magazina Popboks (www.popboks.com) koja od 2005. godine predstavlja mlade i neafirmisane bendove iz zemlje i regiona.

Serijal koncerata SCENA Uživo!

Prvo izdanje serijala koncerata SCENA Uživo! održano je u martu, aprilu i maju 2007. godine u Klubu Doma omladine Beograda, kada je pred velikim brojem posetilaca nastupilo 10 neafirmisanih bendova (5 koncertnih večeri po dva benda), a nakon toga, iste godine u julu mesecu, u Studentskom kulturnom centru Beograda nastupile su još 4 mlade grupe. Svoje prve veće koncerte su tada održali, između ostalih, Repetitor, The Mothership Orchestra, Iskaz, Nežni Dalibor, ŽeneKese, Stuttgart Online, Slaptrap, Sajsi i drugi… Kao ilustraciju koliko je program bio uspešan navodimo činjenicu da je koncert grupa Nežni Dalibor i The Mothership Orchestra u Klubu Doma omladine tada bio rasprodat.  

Smatramo da je nakon 4 i po godine od prvog koncerta o okviru programa SCENA Uživo! situcija samo za nijasnu bolja kada je u pitanju prostor koji mladi bendovi (i samostalni autori) dobijaju u medijima i na kulturnoj sceni uopšte.

 

Kill me laser - Serijal koncerata SCENA Uživo!

Kill me laser – Serijal koncerata SCENA Uživo!

 

Ideja programa SCENA Uživo! koji će tokom ove jeseni ponuditi Popboks i Dom omladine je da se nova generacija muzičkih grupa učini vidljivom i prepoznatljivom kao relevantna kulturna činjenica u našoj zemlji.

Program SCENA Uživo! je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Program

Petak, 21. oktobar, 21h
•    Kill Me Laser
•    Ljudske Potrebe

Subota, 5. novembar, 21h
•    Temple of the Smoke
•    Plišani Mališan

Petak, 18. novembar, 21h
•    Bitipatibi
•    Stray Dogg

Subota, 10. decembar, 21h
•    Plastic Sunday
•    Threesome