Home

VESTI

Samostalni Referenti Live!

No Comments Koncerti

Samostalni Referenti Live!Beogradski ska sastav SAMOSTALNI REFERENTI održaće, tradicionalno, rodjendanski koncert na Akademiji, u subotu 23. januara, a kao gosti nastupiće i grupa BLAYA DUB PLAYA.

Nakon 14 godina "rada u ilegali", sa gomilom svirki i bez ijednog zvaničnog nosača zvuka, Samostalni Referenti su konačno završili snimanje svog prvog studijskog albuma, koji se očekuje već početkom proleća.

– Album smo nazvali "GreaTestises Hits", a snimamo ga skoro 2 godine, u sopstvenoj režiji. Na njemu će se naći 18 pesama, dakle nešto kao presek ovih 14 godina sviranja, a trebalo bi da bude u prodaji ili na internet najkasnije do proleća – najavljuje Fefe, vokal Samostalnih Referenata – Koncert na Akademiji ćemo snimati, pa će fanovi moći da dobiju i DVD sa koncerta, mozda vec uz CD…

 

Samostalni Referenti Live!

 

Od okupljanja Referenata 1996. godine do danas, energične svirke ovog desetočlanog sastava redovno privlače brojne fanove njihovog muzičkog izraza i ljubitelje neumornog "skankovanja".

Zvuk Samostalnih Referenata predstavlja autentičnu, plesnu mesavinu ska, punka i reggaea, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentim koji nije uobičajena pojava u navedenim muzičkim pravcima. Svoj zvuk nazivaju: Belgrade Turbo Ska.

Pesme Referenata prvi put su zabeležene na demo snimku iz '99. godine, čija atraktivnost im je nakratko otvorila vrata studija izvesne izdavačke kuće, ali je čitava stvar propala, i to samo nekoliko dana pred početak snimanja albuma, zbog – kako je navedeno u zvanicnoj biografiji benda – njihovih, po oceni izdavača, isuviše opasnih tekstova.

Unatoč tome, Samostalni Referenti objavljuju spotove za pesme "Ne razumeju", "Rocksteady", "Ludilo" i "Toreador", koji se svojevremeno našao na samom vrhu hit-liste TV B92. Sve spotove, kao i koncertne snimke ovog sastava, možete pogledati na video sajtu YouTube.

Samostalni Referenti svirali su sa grupama NBG, Atheist Rap, Elvis Jackson iz Slovenije, Direktori, Bluekilla iz Nemačke…, nastupali na ska festivalima, Exitu, a unazad nekoliko godina redovno održavaju koncerte i u susednoj Hrvatskoj.

Početak je zakazan za 22h, a cena ulaznice bice 300 dinara.

 

 

 

 

SAMOSTALNI REFERENTI Live @ Akademija!

Subota 23.januar