Home

VESTI

Renoviranje u KC Grad

No Comments Koncerti

Renoviranje u KC GradStudiomold su osnovali Brendan Young i Vanessa Battaglia 2003.

 

Ubrzo po osnivanju svetska javnost ih je upoznala zahvaljujući radu sa lokalnim i internacionalnim klijentima. Oboje su školovani industrijski dizajneri, a svoj portfolio ubrzo su obogatili i projektima dizajna interijera, bašti i grafičkog dizajna.

 

Pored činjenice da su uvršteni među top 10 dizajn studija budućnosti na destoj godišnjici 100% Design London, Studiomold je stekao reputaciju kreativnih vizionara i kroz niz predstavljanja uključujući New York, Milano, Paris i London. Njihov rad je publikovan u velikom broju knjiga kao i u svim poznatim časopisima koji se bave dizajnom i enterijerom a deo je kolekcija prestižnih izložbenih prostora kao što su V&A i MOMA.

 

Dizajnirane predmete za kućnu upotrebu radili su za klijente kao što su John Lewis i Next Home. Takođe imaju i sopstvenu kolekciju proizvoda koja obuhvata osvetlenje, nameštaj i kućne dodatke.

 

Renoviranje u KC Grad

www.studiomold.co.uk

Floris Hovers je studirao na Design Academy Eindhoven. Njegov završni rad, plehani orman i stolica povezana samo jednim kanapom, izložena je na izložbenim sajmovima u Amsterdamu, Milanu i New York-u. „Sećanje je važna polazišna tačka u mom radu.“ Mnogi njegovi radovi imaju veze sa objektima, ljudima i događajima iz bliske prošlosti. Floris Hovers zaljubljenik je u dizajn 50’ i 60’ godina i ta ljubav se ogleda u dizajnu auta koji podsećaju na poznate „Dinky Toys“. Floris Hovers živi i radi u Brabant, u južnoj Holandiji.

www.florishovers.com

 

 

GRAD, Evropski centar za kulturu i debatu je nastao je na inicijativu Kulturnog Fronta Beograd i Felix Meritis fondacije iz Amsterdama. Zahvaljujući podršci Ministarstva inostranih poslova Holandije kroz program MATRA i beogradske opštine Savski venac po prvi put kod nas jedan objekat industrijskog nasleđa postaje mesto kulturnih dešavanja.

Stari magacin sagradjen je još daleke 1884 godine. Preuređen je u multifunkcionalni prostor sa mogućnošću organizovanja programa kao što su izložbe, koncerti, debate, predstave, konferencije i radionice. Ideja je bila da se što je moguće više sačuva atmosfera starog skladišta na obali reke Save uvođenjem samo onih najneophodnijih novina koji su potrebni za  funkcionisanje jednog kulturnog centra.

Dobrodošli u GRAD!
Braće Krsmanović 4
Beograd