Home

VESTI

Recenzija: Euforija na koncertu Depeche Mode u ZG Areni

No Comments Koncerti

Recenzija: Euforija na koncertu Depeche Mode u ZG AreniElektro institucija Depeche Mode održala je koncert u prepunoj zagrebačkoj Areni.

U okviru svetske turneje "Sounds Of The Universe" Depeche Mode su predstavili, istoimeni, 12. studijski album, ali i  većinu svojih hitova, za publiku koja je nemalo reći bila u euforičnom transu.. .zvuka i pokreta.

Koncert Depeche Modea u zagrebačkoj Areni otvoren je sa In Chains, uvodnom pesmom novog albuma, i Wrong, prvim singlom skinutom sa njega, da bi potom usledile nešto starije pesme, među kojima je publiku na noge podigla brza A Question Of Time.

Nakon emotivnog  Walking in my shoes, (sa suzama u u očima), publika je "eksplodirala" na jedan od najvećih hitova Depeche Modea Enjoy The Silence, koji je otpevala zajedno s frontmenom Davidom Gahanom. U nešto lakšem ritmu, vođa benda Martin Gore, također izvrsno prihvaćen, otpevao je Insight i Home.

 


Euforija na koncertu Depeche Mode u ZG Areni

 

Depeche Mode podsetili su takođe i na uspešne I Feel You i Policy Of Truth za vreme koje su iz publike poleteli baloni.

Koncert je trebao završiti sa Never Let Me Down Again, ali publika je Depeche Mode pozvala na bis, pa je nakon još nekoliko standardnih pesama i dva sata svirke zaključen sa Personal Jesus. Na futurističkoj pozornici na velikom video zidu i projekcijskoj kugli izmenjivale su se projekcije koje su, uz fenomenalne svetlosne efekte, upotpunjavale celokupni odličan utisak.

Depeche Mode nastupili su u standardnoj postavi – David Gahan (glavni vokal) Martin Gore (klavijature, gitara i vokal) zatim Andrew Fletcher (klavijature), kao i uz prateće muzičare Christiana Eignera (bubnjevi) i Petera Gordena (klavijature).

Dug put od benda sa instant pop hitovima do ozbiljne electro institucije sa internacionalnim kultom sledbenika, Depeche Mode danas, u najzrelijim godinama, uprkos svemu, još uvek prkosi zakonima gravitacije i sigurno neće pasti. Uglavnom.. malo je za reći, teško za opisati;  savršen koncert 😀 ..koji treba doživeti…

 

 

 

Set lista
In Chains
Wrong
Hole To Feed
Walking In My Shoes
It's No Good
A Question Of Time
Precious
World In My Eyes
Insight
Home
Miles Away / The Truth Is
Policy Of Truth
In Your Room
I Feel You
Enjoy The Silence
Never Let Me Down Again
bis:
One Cares
Stripped
Behind The Wheel
Personal Jesus

 

 

 

 

 

Izveštaj sa koncerta:

Klubskascena.com