Home

VESTI

Rasprodat koncert Tiersena na Kolarcu

No Comments Koncerti

Rasprodat koncert Tiersena na KolarcuKompozitor filmske muzike za kultni klasik "Amelie Poulen", stiže večeras u Beograd! Yann Tiersen će nastupiti pred rasprodatim Kolarcem.

 

Najpoznatiji kao virtuoz na više instrumenata istovremeno (kao što je pokazao muzikom u filmovima Amelie Poulen i Good Bye Lenin), čarobnjak na harmonici i violini, Yann Tiersen ponovo je na putu istraživanja rok muzike, promovišući svoj najnoviji album „Dust Lane“.

 

Na turneji koja prethodi zvaničnom objavljivanju albuma, koje je zakazano za septembar 2010. godine, Tiersen uživo predstavlja publici  kako se na „Dust Lane“ poigrao šetnjom kroz muzičke žanrove, predajući se melodiji gitare i zvukovima rok muzike.

 

“Dust Lane je električan, a vokali imaju jako bitnu ulogu na albumu,” kaže Tiersen. “Novi projekat se razlikuje od bilo čega što sam do sada radio”.
 
 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=guBH2x3cv_c|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 Kamen temeljac Yann Tiersenovog novog albuma „Dust Lane“ je singl PALESTINE, koji stoji na rakrsnici umetnikovih višestrukih talenata. Na njemu ćemo čuti čak i klavir-igračku kako izvodi melodiju u kombinaciji sa elektronskim instrumentima, Dave Collingwoodovim neumoljivim bubnjevima i karakteristični glas Matt Elliotta. Pozivnica za putovanje u, bez sumnje, problematičnom vremenu, ali iznad svega, humanitarna himna bez granica koja odražava neiscrpnu nadu. Originalni singl i interpretacije jakih muzičkih ličnosti, kao što su: Deadverse (Dälek), Chapelier Fou, Matt Elliott i Yann Tiersen lično.
 
 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=q_4MRlew-bI|width=450|height=364{/mgmediabot2}
 
 „DUST LANE“ biće objavljen u septembru 2010 godine za Mute Records. Producenti albuma su Ken Thomas (David Bowie, Slade, Paul McCartney…) i Steve Whitfield (The Cure, Black Wire, The Mision, Shed 7, Terrorvision…), u saradnji sa Britanskim dark-folk umetnikom Matt Elliottom (Third Eye Fondation), i francuskim indie/pop-rok muzičarom Syd Mattersom, Orkom…

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=wl30j13nh5Y|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 
 
 
Yann Tiersen će nastupiti u Kolarcu, u subotu, 8. maja 2010. sa početkom u 21:00h.

Karte za koncert su u prodaji od 31. marta na Blagajnama Kolarca i Doma omladine, po ceni od 1000 i 1200 dinara