Home

VESTI

Prvi roendan ‘ImprovE’ kolektiva

No Comments Koncerti

Prvi rođendan 'ImprovE' kolektiva15. decembra, kolektiv ImprovE slavi svoju prvu godišnjicu. Dvanaest proteklih koncerata, obeležili su beogradsku scenu umetničke muzike i pokrenuli proces oživljavanja konceptualnog muzičkog performansa u sferi improvizacione elektro-akustike. Inicijativa je stvorila nov prostor za učestale lokalne i internacionalne saradnje.
  
Kolektiv ImprovE je do sada organizovao događaje u Domu Omladine, UK Parobrod, KC Dragstor, U10 galeriji, Kući Kralja Petra, Inex Filmu i KC Rex-u, uključivši u svoj godišnji program zvezde poput Chrisa Cutlera, zatim međunarodne improvizatore i kompozitore kao što su Robert Piotrowitz, Yedo Gibson, Annie Gosfield, Jasna Veličković i Irena Tomažin.
 

Više od 20 domaćih autora instrumentalista i elektroničara, sound art i savremenih kompozitora, konceptualista i vizuelnih umetnika bili su glavni pokretači i prave zvezde ImprovE dogadjaja u protekloj godini.

Ovog meseca, ImprovE kolektiv organizuje uzbudljivi muzički ekperiment, u prostoru KM8 u ulici Kraljevića Marka, u saradnji sa projektom Urban Inkubator, koji je već nekoliko godina kulturno aktivan na području Savamale u Beogradu.

Na programu je prava improv-ekstravaganca. Sedmoro muzičara će svirati u različitim prostorijama, dok će se u centralnoj sobi odvijati live mix audio i video signala.

 

 

 Prvi rođendan 'ImprovE' kolektiva

Prvi rođendan 'ImprovE' kolektiva

 

 

Ričard Baret, jedan od vodećih britanskih kompozitora i improvizatora će predvoditi ansambl u kome će se po prvi put okupiti Andrea Berendika (alt, pikolo, flauta, saksofon), Đorđe Marković (električna preparirana gitara), Rastko Popović (električna viola), Manja Ristić (violina), Teodora Stepančić (ozvučeni objekti, igračke) i Milana Zarić (harfa, udaraljke). Miks uživo će raditi Igor Čubrilović.

Video link:
Richard Barrett i ansambl Studio6, praizvedba komada Codex XII

Koncert improvizacione muzike /// Ansambl ImprovE 2.12 /// 15. Decembar 2013., 20h /// Kamenzind Kraljevića Marka 8, Beograd

Prvi rođendan ‘ImprovE’ kolektiva

Richard Barrett, elektronika
Andrea Berendika, flauta
Igor Čubrilović, live audio mix
Đorđe Marković, preparirana električna gitara
Rastko Popović, električna viola, elektronika
Manja Ristić, violina
Teodora Stepančić, ozvučeni objekti
Milana Zarić, harfa, udaraljke
Rodrigo Guzman Cazares, live video