Home

VESTI

Proverite svoju kartu!

No Comments Koncerti

Santana 11. jula na Kalemegdanu!I pored raznih nedoumica, SKYMUSIC je jedini i zvanični organizator koncerta Santane koji če se održati u Beogradu na Kalemegdanu 11.jula.

Jedine važeće karte za ovaj koncert su karte koje su odštampane od strane Tiketline-a koje se mogu kupiti u : Bilet servisu, na blagajni beogradske arene, tiketlin-u i eventimu po ceni od 3 900 din i 5900din.

 

Molimo sve one koji su kupili karte na kojima ne stoji znak Skymusic-a da vrate karte na prodajna mesta gde su ih kupili jer u suprotnom neće moci udju u koncertni prostor i prisustvuju koncertu. Navodi se u saopštelju SKYMUSIC-a!

 

Santana 11. jula na Kalemegdanu!

 

Poznat po grupi koja nosi njegovo ime, Karlos Santana iznova stvara i oblikuje muzičku kulturu univerzuma skoro četrdeset godina.

 

Umetnik vizionar, koji ne obraća pažnju na granice među muzičkim žanrovima, osmislio je koncept world music mnogo pre nego što je taj izraz prihvatila pop kultura. Zvuk ’’Karlos’’ se širi i evoluira već decenijama, i na putu je da postane interplanetarna muzika.

Rođen je u mestu Autlan de Navaro, u Meksiku, koje danas ima ulicu i trg sa njegovim imenom. Otac mu je bio marijači violinista i Santana je pošao njegovim stopama, počeo je da svira violinu sa pet godina. Kada se njegova porodica preselila u Tihuanu nekoliko godina kasnije, Santana je počeo da svira instrument koji će ga učiniti muzičkom ikonom – gitaru.

 

Na početku je imitirao svoje heroje – Džon Li Hukera, Ti Boun Vokera i Bi Bi Kinga koje je slušao na američkim radio stanicama.

 

Karlos se 1961. godine preselio u San Francisko i par godina kasnije je formirao Santana Bluz Bend. Santanini kul soul rifovi i latino ritmovi su odmah naišli na publiku koja je bila željna novih muzičkih ideja. Karlos i kompanija su postali divovi tog doba, definišući muzičku scenu regiona kasnih šezdesetih, njihova slava je dostigla neočekivane razmere, a umetnički izraz je ostao slobodnog duha.

Veliki uspeh je stigao, svi koncerti na turneji su bili rasprodati, a najveći utisak je Santana ostavio na originalnom Vudstok festivalu 1969. godine. Od tada do današnjih dana nije usporio.