Home

VESTI

Orphaned Land (ISR) u DOB-u!

No Comments Koncerti

Orphaned Land (ISR) u DOB-u!Definitivno jedinstven, Orphaned Land iz Izraela je progresivni metal bend pod jakim uticajem folk muzike Bliskog Istoka.
  
Bend je formiran 1991. godine pod nazivom Resurrection (1992. godine je promenio naziv u sadašnje ime) Tokom godina članovi su se nekoliko puta menjali ali tri originalna člana, Kobi Farhi (vokal), Uri Zelcha (bas) i Yossi Sassi (gitare/gudački instrumenti) su tu od samog početka. Njima su se kasniej pridružili Matan Shmuely (bubanj) i Chen Balbus (gitara/klavijature), koji je zamenio originalnog člana, Matti Svatizky-ja  2012.godine.
  

Godine 2008 Orphaned Land se pojavljuje u dokumentarcu „Global Metal“ koji su snimili autori filma „Metal: A Headbanger’s Journey“ koji je osvojio srca svih fanova ovog tipa muzike.

Godine 2012. pokrenuta je inicijativa da Orphaned Land dobije Nobelovu nagradu za svoja nastojanja da arapskom svetu bude omogućeno da sluša njihovu muziku uprkos zabranama od strane arapskih zemalja kao i svojom porukom da smo svi mi isti, nezavisno od zemlje porekla ili religije.

Ove godine proslavljaju 20 godina postojanja na muzičkoj sceni i u okviru turneje će posetiti i našu prestonicu. Koncert će se održati 18. oktobra u Domu Omladine.

O najnovijem albumu "All is One" i predstojecoj turneji, Kobi Farhi, vokalista ovog jedinstvenog benda kaze:

“Album je producirao niko drugi do Jens Bogrena (Kreator, Amon Amarth, James LaBrie, Devin Townsend Project, Opeth) i sniman je u tri zemlje – Izraelu, Turskoj i Švedskoj.Tri zemlje – tri religije!

 

 

 Orphaned Land (ISR) u DOB-u!

Orphaned Land (ISR) u DOB-u!

 

 

Na albumu je učestvovalo više od 40 muzičara. Mnogo violina, viola i violončela uz pratnju hora od 25 pevača.

Mislimo da smo ovim albumom podigli našu muziku na još viši nivo a verujemo i da će naši fanovi to prepoznati. Radujemo se predstojećoj turneji i obećavamo spektakle! “

Karte po pretprodajnoj ceni od 1400 dinara se mogu nabaviti u Beogradu (Felix shop, Sremska) i Novi Sad (Mungos shop) dok će na dan koncerta iznositi 1700 dinara.

Sapari
All is One