Home

VESTI

Obojeni program obeležava 35 godina!

No Comments Koncerti

Obojeni program obeležava 35 godina!Kultni novosadski sastav Obojeni program ove godine slavi jubilej kojim može da se pohvali tek poneki bend sa naših prostora –  obeležavaju 35 godina postojanja! Jubilej će koncertno obeležiti velikim beogradskimkoncertom – u petak, 19. juna, na Miksalištu (Mostarska 5, Savamala), u okviru Savamalskog kulturnog leta.
  

Osnovan 1980. kao posledica novotalasne slobodoumnosti i dečačkog (kulturnog) avanturizma, Obojeni Program je dugi niz godina funkcionisao u sasvim smeloj postavi – bas, bubanj i glas. 

   

Na to se nadovezalo i još smelije shvatanje uloge pevača – jednolična naracija iz koje su iskakali refreni sa zaraznim melodijama. Upravo su MELODIJE koje su se mogle pamtiti i SLIKE iz tekstova, koje su se urezivale u pamćenje, bile ono što je konačno 1990. podiglo Obojeni Program među svima poznate, a ne underground atrakcije ovdašnje rock muzike.

Obojeni program je prvi bend sa ovih prostora koji se pojavio na MTVju u emisiji 120 minutes 1993. godine i jedini koji je imao čast da ga slavni John Peel predstavi u svojim radio emisijama, a 2003. godine bend se pojavio kao gost britanskog benda Placebo na njihovom beogradskom koncertu.

Za 35 godina objavljeno je 10 albuma Obojenog programa i skoro svaki je sniman u drugoj postavi. Kroz Obojeni program je prošlo više od 50 muzičara, a nedavno se bendu ponovo pridružio njegov prvi gitarista Cana:

,,U bend se vratio naš prvi gitarista Cana, i u nove pesme ulazimo sa postavom dve bas gitare (Bebec i Ljuba), bubanj (Cina) i gitara, nama zanimljivo. Na nedavno održanom koncertu u Novom Sadu nešto od tog novog materijala smo svirali, uskoro imamo koncert u Beogradu (19.6.-Miksalište) i verovatno ćemo i tamo nešto od toga svirati, uporedo radimo nove pesme i nastupamo, i dosta je teško reći kojim će to tempom ići i u kom obliku će se to pojaviti. Važno je da radimo i da za sada sve dobro ide", izjavio je Branislav Babić Kebra, frontmen Obojenog programa u nedavnom intervjuu za Balkanrock magazin.

 

 

 Obojeni program obeležava 35 godina!

Obojeni program obeležava 35 godina!

 

 

Kao specijalni gost na velikom beogradskom koncertu kojim će Obojeni program obeležiti 35 godina rada, nastupiće i grupa Virvel, bend koji je sa zvukom počeo da ekperimentiše 1999. godine i koji od tada gotovo stidljivo ,,plovi“  domaćim muzičkim nebom, ipak stameno i vrlo uticajno, gradeći solidnu bazu fanova koji ih prate i danas.

Ulaznice za veliki beogradski koncert Obojenog programa, na kojem će kao specijalni gost nastupiti grupa Virvel, dostupne su na svim Gigs Tix i Eventim prodajnim mestima, kao i u Mikser House-u (Karađorđeva 46) i u kafeu Šikarica (Skadarska 22)​. Cena ulaznice iznosi 600 dinara.​

Tokom juna nas na Miksalištu očekuju​ još i​:

* Goran Bare i Majke – 25. jun
* Belgrade Banging – 26. jun
* Kišobran žurka – 27. jun
* Let 3 – 28. jun​​
* Braća B(luzeri) ​predstava – ​mjuzikl​ u okviru BELEF-a​ (u saradnji sa CEBEF-om) – 29. i 30. jun