Home

VESTI

Nouvelle Vague i 13. decembra

No Comments Koncerti

Nouvelle Vague i 13. decembraSa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je usled velikog interesovanja za nastup Nouvelle Vague u Beogradu, koji je zakazan za 12. decembar, menadžerski tim najomiljenijeg francuskog benda na našim prostorima potvrdio dodatni koncert koji će se održati 13. decembra takodje u prostoru bioskopske sale Odeon (Narodnog fronta 45).

Ostao je jos neznatan broj karata za prvi dan koncerta, koji je zakazan za 12. decembar i one se mogu naći u Bilet servisu.

Karte za drugi dan koncerta, koji je zakazan za 13. decembar, mogu se naci po pretprodajnoj ceni od 1500 RSD u Bilet servisu i Kulturnom centru GRAD (Brace Krsmanovic 4). Karte za oba dana ce na ulazu iznositi 1800 RSD.

 

Nouvelle Vague, francuski bend koji je osvojio svet sa bossa nova obradama pank i new wave klasika, vratio se sa njihovim  trećim albumom “3”. Predvođeni producentom i aranžerom Marc Collins-om  i Olivier Libaux-om  njihova prva dva albuma, "Nouvelle Vague" (2004) i 'Bande Part' (2006) prodali su se u više od pola miliona  primeraka. Sa novim albumom nastavljaju tamo gde su stali, ovaj put u društvu nekih poznatih imena.

 

Nouvelle Vague i 13. decembra

 

Tako na njemu možete čuti Martina Gore-a iz Depeche Mode-a kako peva “Master and Servant” sa glavnim vokalom benda – Melanie Pain, zatim Ian McCulloch-a iz Echo And The Bunnymen u duetu sa Melanie u pesmi “All my Colours “, kao i Marinu Celeste u izvođenju “Our Lips Are Sealed” sa Terry Hall-om i na kraju Magazin’s “Parade” koju izvode Barry Adamson i Miranda iz Nouvelle Vague. 

Razlika između poslednjeg albuma i prethodna dva je u aranžiranju pesama. Nema toliko bossa nova i reggae obojenosti pesmama. Na trećem albumu, pesme su inspirisane američkom country muzikom i bluegrass-om. Nouvelle Vague transformiše Talking Heads “Road to Nowhere” u  prašnjavu barsku varijantu. ‘Heaven’ od  Psychedlic Furs postaje blaga, akustična afera. Gery Numan’s “Metal” peva šarmantna Eloisia, mlada Brazilka koja slabo govori engleski. ‘God Save The Queen’ pretvorena je u romantičnu i slatku verziju. Dodajmo ovome još obrade Plastic Bertrand’s ‘Ca Plane Pour Moi’, Soft Cell’s ‘Say Hello Wave Goodbye’ i  ‘So Lonely’ – The Police i kao rezultat imamo najjači Nouvelle Vague album do sada! 

Na njihovom debi albumu, Nouvelle Vague je obradio pesme iz kasnih 1970’ i sa početka 80’, kao što su Joy Division, The Clash, The Cure, Depeche Mode i Dead Kennedys i pretvorio ih u bossa nova stil. Na francuskom, Nouvelle Vague znači 'Novi talas', ili 'bossa nova "na portugalskom. 

Bend proširuje svoj muzički opus na “Bande A Part “ , dodavajući miks reggae, ska i bluesa poznatim numerama Bauhaus-a, Blondie, Buzzcocks-a, New Order-a i Yazoo-a, među ostalima. Čak su i okoreli fanovi originalnih verzija, naučili da uživaju u Nouvelle Vague-u. A šta je sa autorima originalnih verzija pesmama? Šta oni misle o pristupu koji koristi Nouvelle Vague? 

Nove verzije svidele su se Mick Jones-u iz The Clash, Morrissey-u, The Undertones-ima, Dead Kennedys i  Killing Joke. Ovo je navelo lidere Nouvelle Vague na novi koncept: izvođenje dueta sa originalnim pevačima. 

Upravo to je Nouvelle Vague: Oni pesme koje već obožavate učine takvima da se u njih zaljubite još više.