Home

VESTI

Nikola Vranjković sa novim bendom u beogradskom Klubu Gun

No Comments Koncerti

Nikola Vranjković sa novim bendom u beogradskom Klubu GunU četvrtak, 26. decembra, Nikola Vranjković, čovek koji je umnogome obeležio delovanje benda Block Out i ostavio dubok pečat na našoj R'n'R sceni, nastupiće u Klubu Gun sa novom ekipom vrsnih muzičara i predstaviti beogradskoj publici sadašnju fazu svog umetničkog stvaralaštva.
  
Uz Nikolu Vranjkovića (gitara, vokal) nastupiće Vladan Bozilović (bubanj), Predrag Milanović (bas gitara), Danilo Nikodinovski (gitara) i Ivan Zoranović (gitara ,klevijature,vokal).
  

Na koncertu u Klubu Gun, repertoar benda biće sačinjen od 15 pesama Nikole Vranjkovića iz Block Out perioda (Protiv Sebe,Raskorak, Zadrži svoj Dah,Bunar Želja (nova verzija), 1000 i kusur Godina,Težak Slučaj Pakla itd), zatim pesme sa albuma Zaovdeilizaponeti (Sretenje, Gusari, Kradljivci Mladosti….) i nekoliko najnovijih. Da li će to biti neki novi ili već prepoznatljiv zvuk, ostaje nam tek da čujemo.

Pretprodaja ulaznica po ceni od 700 dinara je u kafe klubu Šikarica, Skadarska 22.

Početak koncerta najavljujemo za 22 časa.

 

 Nikola Vranjković sa novim bendom u beogradskom Klubu Gun

Nikola Vranjković sa novim bendom u beogradskom Klubu Gun

 

 

2001. godine, Nikola Vranjković je izdao prvi solo album i prvu knjigu pesama pod nazivom Zaovdeilizaponeti  koja sadrži sve pesme koje je napisao za Block Out ali i mnoge druge. Zaovdeilizaponeti doneo je smireniji, akustičarski zvuk.

Za sredinu decembra Nikola Vranjković najavljuje izdanje nove knjige Bremeplov koju će pratiti maksi singl sa dve nove pesme ovog autora. Ispod tvoga oka naziv je prvog singla na kojem je klavir je odsvirala Danica Borisavljević, naša pijanistkinja koja već dugo živi i radi u Americi, a fretless bass Predrag Milanović. Video rad Pogled sa prozora snimio je Mladen Miljuš.

Vranjković je najavio i još jedan spot za pesmu Nagrada za Strah koju mnogi već znaju kao demo snimak. Takođe će se uskoro pojaviti i video snimak uživo pod nazivom Underground Sound Factory Session No1, kako bi se poštovaoci njegovog rada upoznali sa novonastalom situacijom.

Ispod tvog oka , singl koji će biti objavljen uz izdanje nove knjige Bremeplov

Bunar želja ne postoji (tekst i muzika, Nikola Vranjković) , hit sa četvrtog studijskog albuma Block Out, Ako imaš s kim i gde iz 2004. godine, dobio je novu verziju koju izvodi Nikola Vranjković sa svojim novim bendom.

Rad Nikole Vranjkovića možete pratiti na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk strani.