Home

VESTI

Nastavak “Demo Mastersa” 15. decembra u DOB-u

No Comments Koncerti

Nastavak "Demo Mastersa" 15. decembra u DOB-uNajpopularnije i najdugovečnije takmičenje neafirmisanih rok grupa u našoj zemlji – Demo Masters,  u novom ciklusu takmičenja koje Dom omladine Beograda organizuje u saradnji sa Vladom Džetom, stiglo je do petog koncerta.

   

U Klubu Doma omladine, 15. decembra od 20 časova nastupiće 7 novih bendova: Uzemljenje (alternativni rok), Iza tamnih naočara (rok, alternativa), Loud (metal stoner rok), Front (pank rok) i Sabirni centar (autorski rok) iz Beograda, kao i Bite the Bullet (progresiv metal) iz Šapca i Microwave (nu metal) iz Vršca.
  

U revijalnom delu programa, van takmičarske konkurencije nastupiće hard-bluz-folk & rol grupa Rok bulevar iz Beograda. Sastavljena je od školovanih muzičara širokih shvatanja: Marko Vidojević Vidi (gitara, vokal), Vuk Đokić (bas gitara, vokal), Zlatko Muzur Zlaja (klavijature, hammond, prateći vokali) i Emil Ćorović (bubnjevi, perkusije). Iako Rok bulevar ima prepoznatljiv muzički pečat i originalnost u izrazu, mnogi bendovi su uticali na njihov rad, te i na nastupima rado izvode pesme sastava: Deep Purple, Whitesnake, Uriah Heep, Smak, Divlje jagode, Bon Jovi, Creedence Clearwater Revival, Atomsko sklonište, Beatles, Doors, Yu grupa…

Demo Masters je takmičenje u kojem se ukrštaju glasovi publike i žirija, a tokom  trajanja takmičenja, svake večeri ćemo imati priliku da vidimo potpuno nove grupe, od kojih će se 3 kvalifikovati za dalje nastupe.

Članovi žirija Demo Masters takmičenja su: Vladimir Janković Džet, predsednik žirija; Olga Kepčija, Radio Beograd 202; Stevan Gojkov, glavni i odgovorni urednik magazina „Bravo“; Galeb Nikačević, predstavnik Doma omladine Beograda; predstavnik portala Tajm Mašin Mjuzik; te ovonedeljni gostujući član žirija, Katarina Epštajn, muzička urednica Prvog programa Radio Beograda i autorka emisije „Pop karusel“.

Pored žirija i publike svoje glasove daće i bendovi koji nastupaju. Članovi bendova glasaju po principu 3-2-1 glas(a), ali ne mogu dati glas svom bendu.

Po odluci žirija u drugi krug prolaze dva, a po odluci publike jedan bend po večeri. Po završetku prve faze takmičenja, na osnovu snimaka nastupa bendova uživo, žiri će odabrati određeni broj bendova koji će dobiti novu šansu u baražu, za prolazak u drugi krug takmičenja.

Finale je predviđeno u maju, kad će biti poznati pobednici kojima slede nagrade.

 

 

 Nastavak "Demo Mastersa" 15. decembra u DOB-u

Nastavak "Demo Mastersa" 15. decembra u DOB-u

 

 

Pobednici Demo Masters takmičenja, između ostalih nagrada, dobiće i ekskluzivnu priliku da sledećeg leta nastupe na Platou Milana Mladenovića, u okviru programa „Koncerti na zidiću“ Doma omladine Beograda. Takođe, medijski prijatelji ovog takmičenja – BRAVO magazin, Radio Beograd 202, dnevne novine 24 Sata, pobednicima će obezbediti adekvatnu medijsku promociju.

Na prvom Demo masters koncertu, održanom 10. novembra u Domu omladine Beograda, dalje su po glasovima žirija prošli bendovi Salvation zero i Enormna blajsna, dok je publika najveći broj glasova dala bendu Kasirke i poslala ih u sledeći krug takmičenja. Na drugom koncertu, 17. novembra, još tri benda koja su se plasirala su se u dalje krugove takmičenja. Po glasovima žirija najbolji su bili Vrane kamene i Yox, dok je publika najviše glasova dala bendu Orest. Treće koncertne večeri Demo masters takmičenja, 4. decembra po odluci žirija dalje su se plasirali bendovi Convoy iz Šapca, koji svira rok-bluz, i crno-talasni Bulevar vodenih mozaika iz Beograda, dok je publika najviše glasova dala beogradskoj alt-rok grupi CRVENI STORNO. Na četvrtom koncertu u serijalu Demo masters, 8. decembra po odluci žirija dva benda koja su prošla u dalje krugove takmičenja su Besne gliste i Regulator, dok je publika najviše glasova dala sastavu Case Remnant.

Prijave za Demo Masters su još uvek otvorene, pa pozivamo mlade autorske i tribjut bendove i izvođače, svih rok i metal žanrova iz cele Srbije, da se prijave na demo.masters@hotmail.com. U prijavi je potrebno navesti naziv benda, mesto iz kojeg je bend, muzički žanr, kontakt telefon, kao i poslati audio snimak. Ukoliko bend nema audio snimak može poslati i video snimak nastupa uživo, bez obzira da li je sniman profesionalno ili mobilnim telefonom, amaterskom kamerom, fotoaparatom…

Predstavljamo vam mlade muzičare i otkrivamo nove talente!
Dođite na DEMO MASTERS u Dom omladine Beograda i glasajte za svoje favorite – pošaljite omiljene bendove u veliko finale zakazano za maj 2014. godine!

DEMO MASTERS 5
Nedelja, 15. decembar 2013. u 20:00
Klub Doma omladine Beograda

Cena ulaznice: 100 dinara.