Home

VESTI

Najnoviji jazz besplatno u DOB-u!

No Comments Koncerti

Najnoviji jazz besplatno u DOB-u!Tokom januara meseca, Dom omladine predstavlja novi koncept upoznavanja sa savremenom beogradskom jazz scenom – neki od najtalentovanijih jazzera imaće priliku da se predstave publici na svojevrsnom matineu subotom u 13 časova, u reprezentativnoj Sali Amerikana.

   

Ulaz je besplatan!
  
Raspored je:
   

19. januar od 13 časova Dirty Minds Jazz Quintet (u okviru Misije Beograd)

“Dirty Mind” Jazz Quintet je fusion jazz bend osnovan 2010. godine. Repertoar benda je raznovrstan i čine ga jazz standardi – Swing, Latin, kao i Soul, Funk, Fusion,… Grupa takođe svira autorsku muziku na nastupima, za koju joj je na Omladinskom Festivalu u Subotici 2012 dodeljena i nagradu za "Najbolju Jazz Kompoziciju" (nagradu dodelio Subotički Jazz Festival Jazzik), kao i Drugo Mesto u ukupnom plasmanu festivala. Uskoro planiraju izdavanje prvog singla i spota. Bend redovno nastupa u jazz klubovima u Beogradu kao i u Zagrebu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Kovinu, Novom Bečeju,…

Igor Mišković – gitara, Miloš Bosnić – bas, Milana Popović – vokal, Srđan Mijalković – tenor sax, Nebojša Obradović – bubnjevi

 

 

 Najnoviji jazz besplatno u DOB-u!

Najnoviji jazz besplatno u DOB-u!

 

 

26. januar od 13 časova Max Kochetov Quartet

Mainstream jazz (postbop), kombinacija tuđeg repertoara (Miles, Coltrane…) i autorske muzike. Najbolji mladi sastav danas u gradu.

Kvartet je osnovao Max Kochetov ukrajinski muzičar koji živi i radi u Beogradu. Okupio je mlade muzičare ali bogatog muzičkog iskustva.

To su: Max Kochetov- alt i sopran saksofon, Sava Miletić-klavir, Predrag Krstajić-kontrabas i Predrag Milutinović-bubanj. Kvartet je već postao prepoznatljiv po specifičnoj autorskoj muzici u stilu “Post-Bop” i načinu njenog izvođenja. Do kraja godine planiran je i završetak prvog autorskog albuma.