Home

VESTI

Najbolja kreativna konfrencija BFW

No Comments Koncerti

 Osnivač Beogradske Nedelje Dizajna, Jovan Jelovac, uvršten je od strane vodećeg svetskog časopisa za biznis, politiku i kreativnu ekonomiju, u 10 najvažnijih ljudi u svetu dizajna.

 

Tim povodom MONOCLE magazine za vreme najznačajnije svetske smotre kreativnosti, Londonskog Festivala Dizajna od 15-22. septembra, organizuje seriju predavanja na kojima predstavlja tih deset najuticajnijih. Medju njima su Ambra Meda, osnivač Miami / Basel design week-a, Markus Fers, vlasnik dezeen.com, najvećeg svetskog websajta posvećenog dizajnu i arhitekturi i urednik časopisa ICON, i Marva Grifin, legendarni producent Milanskih Saloni Sateliti, koja je u poslednjih 20 godina lansirala skoro sve aktuelne svetske lidere dizajna.

Jovan Jelovac izabran je zbog osnivanja kreativnog festivala, Belgrade design week-a, koji se već treću godinu zaredom održava u Beogradu, Srbiji, u zemlji u kojoj dizajn praktično ne postoji. Za tri godine pred temperamentnom beogradskom publikom održali su predavanje najveće svetske zvezde arhitekture, dizajna, brendinga, medija i advertajzinga. 

 

 

Po rečima organizatora "London Design Festivala" i "Monocle Talks", Beogradska nedelja dizajna predstavlja trenutno najbolju kreativnu konferenciju na svetu, po imenima koje okuplja, i po temama koje pokreće. Sami učesnici proteklih BDWa, kao što su Konstantin Grcic, Ora Ito, Karim Rašid, Rem Kolhas itd… sami podvlače da nikada pre nisu učestvovali na takvoj konferenciji. Pri tome je interesantno da Jovan Jelovac sam sa svojim partnerima pokriva otprilke polovinu troškova konferencije kao dobrotvorni prilog.

Tim povodom, Jovan Jelovac će u utorak 16. septembra u Londonu moderirati medjunarodni panel "Emerging Markets  – izazovi za dizajn u svetu". Konferencija se završava u petak prezentacijom o globalnom stanju dizajna osnivača časopisa Wallpaper i Monocle, Tajler Brulea.