Home

VESTI

Na Ušcu u toku pripreme za Police

No Comments Koncerti

Pripreme za koncert legendarne grupe "Police" 24. juna na Ušću su uveliko u toku, a tročlani sastav stiže Beograd tog dana popodne, rekao je novinarima direktor producentske kuće "Mjuzik star" Dejan Maksimović, tokom obilaska koncertnog prostora.

Oprema za binu stigla je 19. juna u 11 kamiona, tako da je montiranje već počelo, a 20. i 21. juna stiže produkcija britanske grupe.

Kako je objasnio Maksimović, bina širine 60 a visine 20 metara, biće gotova do 23. juna popodne, a na njenom postavljanju radi ista ekipa od 200 domaćih radnika koja je bila zadužena i za prošlogodišnji koncert grupe "Rolling Stones".

U Parku mira i prijateljstva već su postavljeni šatori namenjeni grupi "Police" i predgrupi "Counting Crows", kao i njihovim ekipama.

 

Obezbeđen je jedan šator u kome su kuhinja i trpezarije, dok se u drugom šatoru nalaze lične prostorije članova bendova, tuš kabine, garderoba, kancelarija producenskog tima.

Koncertni prostor, koji može da primi oko 52.000 ljudi, biće podeljen na sektor P1 ispred bine i sektor P2.

Postavljene su i VIP tribine sa 2.000 sedećih mesta, a obezbeđena je posebna platforma za invalide, na koju se ulazi iz Bulevara Nikole Tesle.

Publici će na raspolaganju biti 73 ulaza sa barkod čitačima, koji će već od 16 časova biti otvoreni.

U sektor P1, koji može da primi 10.000 ljudi, publika će moći da uđe na 12 kapija iz pravca hotela "Jugoslavija", dok će publika sa kartama za sektor P2 ulaziti iz Bulevara Nikole Tesle i iz pravca Ušća i za njih je obezbeđeno 60 ulaza.

Posebno je određen jedan ulaz za VIP goste.

Biće postavljen i određeni broj blagajni sa preostalim kartama, ukoliko ih bude bilo, jer kako je Maksimović naglasio, interesovanje je veliko.

Prema njegovim rečima, očekuju se gosti iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Nemačke, Austrije, a čak su dve karte prodate na Islandu.

Maksimović je istakao da je sve urađeno po zahtevima grupe "Police", obezbeđena je protivpožarna zaštita, na Ušću će biti ekipe hitne pomoći, pešačka zona pored reke biće prazna, ulice oko koncertnog prostora zatvorene, a u Novom Beogradu ima dovoljno parkinga da svi mogu da dođu i odu bezbedno.