Home

VESTI

Morrissey ipak u Belexpocentru

No Comments Koncerti

Morrissey ipak u BelexpocentruZbog specifičnih produkcijskih razloga, umesto u Hali sportova, kako je prethodno najavljeno, Morrissey će 10. decembra svoj prvi koncert u Beogradu održati  u  Belexpocentru .
  
Ovu odluku Avalon produkcija je donela zajedno sa menadžmentom Morrisseya imajući u vidu sve okolnosti i uslove za realizaciju koncerta prema dostavljenom tehničkom rajderu, a uz želju da se publici pruži puno iskustvo sa ovogodišnje turneje "World Peace Is None of Your Bussiness".
  

Popularni "Moz" je preko dugogodišnjeg agenta iznenada zakazao beogradski koncert sa ličnom željom da nastupi pred ovdašnjom publikom i tako neplanirano produži aktuelnu turneju. Ograničen broj ulaznica za ovaj koncert po cenama od 2900 RSD za Parter, 3990 RSD za Fan pit i 3990 dinara za VIP parter, biće u prodaji sutra od 10:00 na beogradskim blagajnama Doma omladine, Kombank arene, Bilet centra i preko stotinu prodajnih mesta Eventima širom Srbije.

 

 

Morrissey ipak u Belexpocentru

Morrissey ipak u Belexpocentru

 

 

U toku je skandinavski deo turneje, a na ovogodišnjim koncertima na set listi mogle su se čuti njegove poznate numere "First of the Gang to Die", "Everyday Is Like Sunday", "Suedehead", "Trouble Loves Me", kao i "The Queen Is Dead", zatim "How Soon Is Now", "Meat Is Murder" i "Asleep" od kultnog benda The Smiths čiji je bio frontmen u osamdesetim. Na set listi su i novi singlovi sa albuma "World Peace Is None of Your Bussiness" koji je objavljen je u julu ove godine sa nepodeljenim uspehom kod fanova i kritike, uz drugo mesto na britanskoj i 14 na američkoj listi albuma. Novi album ujedno je i deseti studijski po redu otkako je Morrissey napustio legendarnu grupu The Smiths, sa kojom je snimio četiri kultna albuma, zbog kojeg ih mnogi pozivaju da se okupe radi ulaska u Rock n' Roll Hall of Fame. U čast novog albuma, najuticajniji muzički časopis "New Musical Express" objavio je specijalni broj posvećen isključivo Morrisseyu, dok je magazin "Music Week" u nedelji objave aktuelnog albuma promenio svoje ime u "Morrissey Week".

 

Istoimeni singl "World Peace Is None of Your Bussiness" objavljen je još u maju, praćen sa spotom u kojem umesto muzike, Morrissey recituje stihove kritički nastrojene prema današnjem društvenom uređenju sveta, dok pored njegovog klavira stoji Nancy Sinatra. I najave naredna dva singla bili su kraći klipovi u kojima bez muzike Moz recituje stihove, a u poslednjem "Earth Is The Loneliest Planet" na krovu zgrade "Capitol Records" stoji pored gotovo neprepoznatljive Pamele Anderson.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=e32cF6vIMuc|width=450|height=364{/mgmediabot2}

The Importance Of Being Morrissey (Complete Film) HQ 2003

 

 
Pre samo dve godine, Morrissey je najavio kako namerava da se posle 55. godine povuče sa scene, kako bi "sačuvao dostojanstvo", a budući da je rođen 1959. godine, svetska javnost se još uvek pita da li je ovo i njegova poslednja turneja. Ove godine je potvrdio da se lečio od raka, ali da je uspešno otklonio problematično tkivo, te da ne brine previše: "Odmaraću se kad umrem". Jedna od najtraženijih muzičkih knjiga u poslednjih godinu dana je Morrisseyeva autobiografija, za koju kritičari tvrde da je najbolje napisana autobiografija još od Bob Dilanovih "Hronika".

 

Izvor:

MTV Srbija