Home

VESTI

Molly Nilsson (SWE) u KC GRAD-u!

No Comments Koncerti

Molly Nilsson (SWE) u KC GRAD-u!Koliko je malo potrebno da bi se, u moru sjajnih izvođača i stanju blage prezasićenosti informacijama, došlo do nečijih ušiju ili pak koju milju dalje – nečijeg srca? Molly Nilsson je sredinom 2011. iza sebe imala 3 albuma, isto toliko godina muzičke karijere i malu, ali fanatičnu, bazu poklonika sa raznih strana starog kontinenta.

  

Negde u to vreme John Maus objavljuje jedan od najboljih albuma spomenute godine, verovatno i decenije i na istom, vrlo atipično, obrađuje delo polu-anonimnog savremenika – pesmu Hey Moon, koju je Molly odsvirala i snimila još 2008.
  

I sve ostalo je istorija. Par meseci kasnije izbacuje svoj 4. album History. Slede ozbiljne recenzije u svim relevantnijim muzičkim glasilima, a Molly polako zauzima jedno novo specifično mesto u svetu nezavisne muzike, i pre svega srcima velikog broja novih fanova. Protkana nostalgičnim pop melodijama i nabijena između redova dirljivo promišljenih tekstova njena muzika vodi na putovanje kroz život i smrt, ljubav i nedaće, mističnom linijom između jave i sna.

 

Na Beogradskom koncertu pridružiće joj se posle duže pauze Lula Mae – bend koji nas je prethodne godine počastio jednim od najfinijih domaćih izdanja.

 

 

 Molly Nilsson (SWE) u KC GRAD-u!

Molly Nilsson (SWE) u KC GRAD-u!

 

 

Prvi set od 50 karata za ovaj koncert naćiće se u pretprodaji od 26. januara po ceni od 500 dinara. Ostale karte će u pretprodaji kostati 650 a na dan koncerta 800 dinara. Karte se mogu naći na šanku KC Grad i prodavnici ploča Pinball Wizard (Makedonska 30).

MOLLY NILSSON (SWE)

Subota 16. februar, 22h
Kulturni centar GRAD, Braće Krsmanović 4

Molly Nilsson(SWE)
www.darkskiesassociation.org

Lula Mae
www.lulamae.bandcamp.com

Organizacija
www.supersizeshe.com

www.gradbeograd.eu