Home

VESTI

Mizar nakon tri godine nastupa u Beogradu!

No Comments Koncerti

Mizar nakon tri godine nastupa u Beogradu!U organizaciji koncertne agencije Resetor, u subotu, 18. aprila, na Vračar Rocks festivalu u Centru za kulturu Božidarac nastupiće začetnici darkwave-a na našim prostorima​ -​ makedonski sastav​ MIZAR!​
  
Autentični darkeri, prema mnogim mišljenjima i najbolji makedonski bend svih vremena, Mizar, od 1983. godine kada je osnovan do danas prošao je kroz mnoge faze. Menjao je postavu, rastajao se i ponovo sastajao, ali je bend sve vreme ostao dosledan svom specifinom muzičkom izrazu – Mizar stvara muziku zasnovanu na staroslovenskim napevima, makedonskom folkloru i vizantijskoj tradiciji, oblikovanoj u darkerskom ruhu.
 

,,Mizar ima blistavu prošlost, njihov zvuk iz osamdesetih neverovatno je uticao na scenu u Makedoniji i izvan nje, perfektno su spajali post-punk i tradicionale, imali su kultni status, verno sledbeništvo obojeno svim nijansama crne šminke, imali su izuzetno snažne ploče, karijeru ogrnutu mistikom i bili su legende" (Ravno do dna, 2011)

U tridesetogodišnjoj karijeri bend je više puta prestajao sa radom, ali konačno ponovno okupljanje 2003. godin​e​ im je ulilo​ novu kreativnu snagu. Iste godine objavili su singl ,,Počesna strelba" koji je proglašen najboljom makedonskom pesmom nastalom nakon raspada bivše Jugoslavije!

Aktuelni album Mizara objavljen je davne 2011. godine pod nazivom ,,Deteto i beloto more", a u saradnji sa crkvenim horom Harmosini. Bend je ovim izdanjem još jednom dokazao da svoju vernu, brojnu publiku neće prestati da iznenađuje. Iako se nikada tačno ne zna kada će izaći njihov novi album, prošle godine su nagovestili novu fazu u svom radu, u kojoj će prvi put u svojoj postavi predstaviti i ženski vokal!

​U intervjuu za Nocturne magazin​​ Gorazd Čapovski, gitarista Mizara, otkrio je da će novo izdanje nositi naziv ,,Šarena krava":

​,,​Album je jo​š​ u procesu stvaranja​. U su​š​tini Mizar vi​š​e i ne funkcioni​še​ kao klasi​č​ni ​r​ok bend​. Moglo bi se re​ć​i da je vi​š​e nekakav vid umetnič​kog kolektiva – ​zbir individual​a​ca koji del​e​ iste ideje. Novi album biće ​svakako ​razli​č​it od ​,,Deteto i ​b​eloto ​m​ore​" ​koji je bio vi​š​e tradicionalan i etno. Sad mislim da je vreme da se vratimo svojim darkwave korenima​ – biće ​svakako i eksperimental​an​,​ što je normalno za muziku 21​.​ veka. Do sada su zavr​š​ene tri pesme​: N​ebo, Indian Summ​er i Nok nad Yugoslavia"​

Mizar je bend od kojeg nikada​ ne znamo šta možemo da očekujemo, ali sigurno je da će ogromnu količinu energije isporučiti sa scene Božidarca, na Vračar Rocks festivalu, u subotu, 18. aprila, jer se radi o koncertu koji je domaća publika predugo čekala.

 

 

 Mizar nakon tri godine nastupa u Beogradu!

Mizar nakon tri godine nastupa u Beogradu!

 

 

U Beogradu su poslednji put nastupili u Kombank Areni 2012. godine kao predgrupa čuvenog Marilyna Mansona.

 

Kao gosti na velikom beogradskom koncertu grupe Mizar nastupiće i Katabazija​ iz Kruševca​ i pančevački sastav Fancy Frogs, koji će publiku uvesti u koncertni spektakl makedonskih veterana.

Pretprodaja karata po "early bird" ceni od 800 dinara omogućena je u FELIX Shopu, TC Sremska (radnim danima 12-20h, subotom 12-16h) i traje do subote,​ 11. aprila. Nakon toga cena ulaznica iznosiće 1.000 dinara, odnosno 1.200 na ulazu u Božidarac, na veče koncerta.

Za sve koji žive izvan Beograda otvorena je e-mail adresa [email protected] preko koje može da se izvrši rezervacija ulaznica po ceni od 1.000 dinara. U pismu obavezno navesti ime, prezime, količinu potrebnih ulaznicai, kao i broj mobilnog telefona. Rezervisane ulaznice moći će da se preuzmu na dan koncerta (do 21​ sat), na ulazu u klub.

Više informacija o ovom i narednim koncertima možete pronaći na Facebook strani festivala- www.facebook.com/vracar.rocks ili na android aplikaciji Vračar Rocks festivala.