Home

VESTI

Miško Plavi nastupa u DOB-u

No Comments Koncerti

Miško Plavi nastupa u DOB-uŠest godina nakon poslednjeg solističkog nastupa u Beogradu, Miško Plavi, pravo iz Japana, stiže pred prestoničku publiku, sa novim repertoarom!

Nakon velikog uspeha koji je doživeo prošle godine na dve japanske turneje, Miško Plavi je odlučio da isti program koji uspešno izvodi pred svetskom publikom, predstavi i beograđanima. Program je sastavljen od Miškove autorske muzike kroz koju provlači elemente kompozicija drugih autora najrazličitijih žanrova – od istoka do zapada. Jak uticaj na njegov rad ima i etno muzika sa balkanskih prostora.

Posebno interesantan momenat u live solo nastupima Miška Plavog je korišćenje lup sempler i drugih pedala, tako da tokom koncerta harmonika povremeno zvuči kao čitav orkestar.

 

Miško Plavi nastupa u DOB-u

 
Miško Plavi se pojavio na muzičkoj sceni početkom osamdesetih, sada već prošlog veka. Učestvovao je u stvaranju “Novog Talasa” kao član nekoliko bendova.  Profesionalno počinje da se bavi muzikom u bendu “D-Boys” (1982-1986.) kao gitarista, basista i aranžer. Sa grupom “Piloti” radi od 1986. do1997. godine, kao gitarista, basista, klavijaturista, ali i kao snimatelj, aranžer i producent. Kao basista paralelno je nastupao sa grupom “EKV”, na promo turneji albuma “Dum Dum”.

Sa grupom jugoslovenskih i grčkih muzičara, 1996. godine učestvovao je kao basista, harmonikaš, klavirista, aranžer i producent na albumu grčke pevačke zvezde Miciasa Manolisa, koji je izdat za “Poligram” Greece. Od 2000. do 2002. godine komponuje filmsku muziku za francusko-američku kompaniju “Toloda”. Radio je na tri filma sa rediteljem Jean Marc Barr-om: “Lovers” (2000.), “Too much flesh” (2001.) i “Being light” (2002.). Sva tri soundtraka objavio je “Virgin” France. Komponovao je muziku za srpsko-nemačko-slovenačku koprodukciju, film “Sivi kamion crvene boje” (2004.), u režiji Srđana Koljevića.   
 
Od 2000. godine svirao je na više od 150  koncerata širom Japana, nastupajući solo na harmonici sa autorskim programom “Music Around the World”. Sa svojim triom, u sastavu Miladin Stojković – bas i Feđa Franklin – bubnjevi, 2008 godine imao je turneju po Japanu u najelitnijim koncertnim prostorima.
 
Za japansko trzište 2007. objavio je CD "Super best of Miško Plavi", a 2009. CD "Live in Japan". Za domaće tržište 2008. godine objavio je CD "Istok ljubi zapad" (PGP RTS), koji obuhvata njegov rad u periodu od 2000. do 2007. godine.
 
Odabran od strane kulturnih poslanika Japanske vlade, decembra 2009. nastupio je na drugoj po redu te godine turneji po Japanu, u okviru programa "Understanding the soul of international culture". Miško Plavi je poslednji put u Beogradu nastupao sa "Miško Plavi triom" pre godinu dana, a solo koncert u Beogradu nije imao od 2003. godine.

 

 

Koncert: MIŠKO PLAVI
Nedelja, 21. februar – Dom omladine/Sala Amerikana u 21:00
Music around the World
Gosti: Wonder String Kvartet, Marko Milivojević-Nafta i Cane

Cena karte u pretprodaji je 300 dinara, a mogu se kupiti na Blagajni Doma omladine.