Home

VESTI

Mesec nad ulicom Bourbon

No Comments Koncerti

Belgrade Dixieland Orchestra

Tradicionalna kulturna manifestacija “Leto na Gardošu“ ugostiće naš renomirani, evropski priznati sastav tradicionalnog jazza „Beogradski Diksilend Orkestar“, u subotu, 18. jula u 21čas.

Koncert nosi naziv “Mesec nad ulicom Bourbon”, po ugledu na istoimenu slavnu Stingovu kompoziciju iz 1985.g. po kojoj je nazvan i drugi od tri za sada izdata CD’a ovog osmočlanog sastava. Orkestar je svojoj vernoj publici i ovoga puta pripremio izbor najpoznatijih kompozicija tradicionalnog, izvornog jazza. 

Kao i uvek do sada, koncert će i ovoga puta predstavljati svojevrstan praznik jazz umetnosti i vrhunskog muziciranja zaljubljenika u magičnu muziku delte Misisipija sa početka 20.veka.

Gotovo nestvarna popularnost ovog Orkestra, potpuno netipičnog za džez u našoj zemlji, garantuje zaista vrhunsku zabavu i provod uz muziku staru punih 100 godina, koja, kao što je poznato, ni danas ništa ne gubi na svom kvalitetu, kulturološkom značaju i atraktivnosti. Biće to još jedno predivno putovanje kroz vreme i važan dokument o negovanju Jazz tradicije u našoj zemlji.

 

Belgrade Dixieland Orchestra

 

Posle generalne probe, umetnički rukovodilac ovog orkestra Vladimir Racković nam je ovim povodom rekao:” Gotovo je neverovatna činjenica da posle više od 8 godina rada, posle više stotina velikih koncerata i gostovanja širom Evrope, Orkestar po prvi put drži solistički koncert u Zemunu!!! Imamo zaista veliku tremu i želju da ovaj koncert, kojim inače završavamo prvi deo ovogodišnje koncertne sezone, bude nešto posebno. Koncert je zamišljen kao omaž prestonici i postojbini jazza, New Orleansu, i kompozicijama koje su stvorene njemu u čast. Za tu priliku, posetioci će imati priliku da vide i čuju još jedno specijalno iznenađenje, bez kakvog ne protiče ni jedan koncert našeg koncerta. O čemu (i o kome) se tačno radi, videće i čuti u subotu posetioci zemunskog amfiteatralnog pozorišta pod vedrim nebom.

 

 

Beogradski Diksilend Orkestar su:
Vladimir Racković, Sava Matić, Veljko Klenkovski, Bodin Draškoci, Aleksandar Miletić, Ivan Maksimović, Miloš Milosavljević i Aleksandra Bijelić k.g. 

 

 

Više informacija o Dixielandu možete naći na: 

www.belgradedixielandorchestra.com