Home

VESTI

Masters Of Freestyle: Obračun majstora rima

No Comments Koncerti

Masters Of Freestyle: Obračun majstora rimaFristajl takmičenje Masters Of Freestyle održava se u subotu 11. februara sa početkom u 18 časova u Delta City-u u Beogradu.

  

Tročlani žiri čine domaći MC-evi i fristajleri Grashoper (Radioactive Crew), Coa DNK i Zhozi Zho (LTDFM Music) koji biraju najbolje takmičare ovogodišnjeg rep obračuna i odlučuju ko će odneti titulu pobednika.
    

Muziku vrti DJ BKO, a voditelj programa je Kristina Belović, član redakcije My People Magazina i organizator Masters Of Freestyle-a.

 

Cilj svakog MC nastupa je da takmičar u slobodnom stilu uputi što jače i duhovitije „prozivke“ u obliku rima protivniku kako bi osvojio podršku publike i naklonost žirija. U nadmetanju u slobodnom stilu ocenjuju se sigurnost i snalažljivost takmičara na bini, osećaj za ritam, kao i povezanost i smisao rima. Svi zainteresovani za takmičenje mogu poslati prijavu na mail mofssrbija@gmail.com do 9. februara u 14 časova, a prijava treba da sadrži:

Ime, prezime, umetničko ime- alijas
Datum rođenja
Mesto/deo grada iz kog takmičar dolazi
Kontakt telefon
Link You Tube snimka freestyle-a takmičara

Učesnici takmičenja izabrani od strane stručnog žirija biće obavešteni do 10. februara u 17 časova. Konačan spisak takmičara biće objavljen 10. februara u 21 čas na zvaničnoj Facebook stranici Masters Of Freestyle Srbija. 

 

 

 Masters Of Freestyle: Obračun majstora rima

Masters Of Freestyle: Obračun majstora rima

 

 

Takmičenje podrazumeva poštovanje sledećih pravila:
-Učesnik MOFS MC Battle-a mora imati najmanje 15 godina
-U toku takmičenja je najstrože zabranjeno korišćenje psovki, vređanje protivnika na rasnoj, verskoj ili drugoj osnovi, a svako nepoštovanje ovog pravila sa sobom povlači automatsku diskvalifikaciju.

Dinamika takmičenja prilagođena je broju takmičara, a finale je podeljeno u tri runde. Temu prve runde zadaju sudije. U drugoj rundi pod nazivom „Pokvarena traka“ DJ menja instrumentale da bi takmičari pokazali kako se snalaze sa promenom ritma. Treća runda je „a capella nastup“ bez muzičke podloge. Tri prvoplasirana učesnika osvajaju vredne nagrade:

-I mesto: Vaučer u vrednosti od 20 000 dinara za kupovinu u Delta City-u
-II mesto: Vaučer u vrednosti od 10 000 dinara za kupovinu u Delta City-u
-III mesto: Termin za snimanje pesme u studiju „Kosmos“

SUDIJE:

-Grashoper (Radioactive Crew), učesnik regionalnog Red Bull MC Battle-a 2011. godine gde se našao među 16 najboljih fristajlera sa prostora bivše Jugoslavije; pobednik Redbull MC Battle-a 2012.godine; osnivač freestyle takmičenja „Baci Se Na Teme“; Počasni član organizacije MOFS Srbija. Jedan od najboljih srpskih fristajlera.

-Coa DNK (LTDFM Music), pobednik prvog Redbull MC Battle-a 2011. godine; Član rep sastava „D.N.K.“ i „Armija“ i ekipe LTDFM Music; Student glume.

-Zhozi Zho (LTDFM Music), učesnik regionalnog RedBull MC Battle-a 2011. godine gde se našao među 16 najboljih fristajlera sa prostora bivše Jugoslavije; Osnivač MOFS MC Challenge-a  i domaćin svih dosadašnjih MOFS MC Battle-ova; Član ekipe LTDFM Music; bavi se i DJ-ingom u kome je poznat pod pseudonimom Papa Zho; Organizator velikog broja hip hop događaja u Beogradu.

 

 

Masters Of Freestyle: Obračun majstora rima

Masters Of Freestyle: Obračun majstora rima

 

 

DJ: DJ BKO, uspešan DJ žanrovski veoma bogatih setova; Muzički producent, posebno od kad je 2010. godine pobedio na konkursu „Ganc Novi Remix“ koje je organizovao Sevdah Baby za remix pesme „Znooojjj“; Dugogodišnje iskustvo breakdance-a; Grafički dizajner; višegodišnja saradnja sa Sajsi MC sa kojom ima nekoliko zajedničkih EP-eva i brojne nastupe širom regiona; Od 2013. sa Begefankom (ex Lou Benny) pokreće seriju Begefank žurki i produkciju.

VODITELJ: Kristina Belović Kića, diplomirani novinar i član redakcije hip hop portala mypeople.in.rs; šoumen; organizator MOFS MC Challenge-a.

Masters Of Freestyle osnovan je 2012. godine, a učesnici i sudije su bili vodeći MC-evi domaće rap scene poput Gazda Paje, Arafata, Mlate, Foxa i Smoke Mardeljana. Već tri godine zaredom organizuje se u saradnji sa Delta City-em, a prošlogodišnji pobednik je MC Dance. Za više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese mofssrbija@gmail.com.

FB Page: www.facebook.com/MastersOfFreestyleSrbija  
Event: www.facebook.com/events/613867382131000