Home

VESTI

Massive Attack za 10 dana

No Comments Koncerti

Massive Attack za 10 danaKultni bristolski sastav Massive Attack za manje od deset dana dolaze sa spektakularnom produkcijom u Beogradsku arenu 25. juna.

 

Set lista na Heligoland turneji već je poznata, a publiku očekuje izvođenje kultnih numera uz jedinstveno vizuelno iskustvo.

 

„Ne možete da ne čeznete za hrabrošću, duhom i posvećenosti koju uživo pružaju spektakularni Massive Attack“, navodi britanski list Guardian u izveštaju sa jednog od ovogodišnjih koncerata bristolskog sastava u čuvenoj londonskoj dvorani Hammersmith Apollo.

 

Posle britanske prestonice, Massive Attack su održali i turneju po Severnoj Americi, a do jeseni ih još očekuje preko 30 koncerata, među kojima će po prvi put u istoriji benda nastupiti u Beogradu. Zanimljivo je da će predah na turneji imati upravo u glavnom gradu Srbije gde je planirano da se zadrže čak tri dana!

Ekipa koju predvode Robert Del Naja i Grant Marshall broji 32 člana među kojima su muzičari, menadžment i tehnički inženjeri koji imaju zadatak da zajedno sa domaćim ekspertima pripreme atraktivnu produkciju Heligoland turneje.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=yftOy8kz7aE|width=450|height=364{/mgmediabot2}
"Teardrop" – Massive Attack

 

 

Bina na kojoj će Massive Attack nastupiti u Areni široka je 20 a duboka 12 metara, a na njoj se nalaze tri platforme za bubnjeve i klavijature, te više od 100 rasvetnih uređaja različitih karakteristika koje povezuje kompjuterska kontrola u sinhronizaciji sa zvukom. Binom dominira veoma upečatljiva video instalacija visoka 3 i široka čak 14 metara! Ovaj neobični ekran čija je ukupna težina čak 3375kg, sastavljen je od specijalnih LED panela prestižne kompanije Barco koja će realizovati vizuelni deo otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

 

Massive Attack na LED ekranu pored ostalog ispisuju i aktuelne naslove iz medija koje publika širom sveta prepoznaje kao vrlo angažovane poruke benda. Del Naja i Marshall obično povezuju globalne poteze sa lokalnim posledicama, a bristolski umetnici već su tražili savetovanje oko pojedinih naslova iz srpskih medija koje će upotrebljavati 25. juna u Areni i tek tad biće poznato šta su spremili za beogradski koncert. Ipak, vrhunac svakog koncerta dolazi sa desetominutnim izvođenjem pesme „Atlas Air“ kada se na ekranima iscrtava trodimenzionalna planeta Zemlja i vrlo prepoznatljivi globalni logotipi protiv kojih se Del Naja demonstrativno bori na sceni.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=RbZPyWI0Wds|width=450|height=364{/mgmediabot2}
  Massive Attack – Karmacoma

 

Pored pomenute pesme, na set listi se nalaze i najveći klasici iz dvodecenijske karijere benda kao što su “Karmacoma”, “Teardrop”, “Angel”, “Inertia Creeps” ili produžene verzije kultnih “Safe From Harm” i “Unfinished Sympathy” koje peva fantastična Deborah Miller! Autorski tandem Robert “3D” Del Naja i Grant „Daddy G“ Marshall karakteristični Massive Attack zvuk uživo kreiraju uz dvojicu perkusionista, gitaristu, basistu, klavijaturistu i programera. Uz Del Naju i Marshalla, na koncertu pevaju i rege veteran Horace Andy, te prva dama trip-hopa Martina Topley-Bird koja će ujedno imati i solo nastup sa bendom kao predgrupa za Massive Attack.

Po nepodeljenom mišljenju kritike, aktuelni album i turneja „Heligoland“ u okviru koje Massive Attack dolaze u Beograd, predstavljaju bristolske umetnike na vrhuncu dvadesetogodišnje karijere.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=otY1sfvELXQ|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Massive Attack – Splitting The Atom (Official Video)

 

Ulaznice za Massive Attack prodaju se na blagajnama Beogradske arene i Kard servisa, Bilet servisa i Gigstiksa po cenama od 2190 za parter i 2690 dinara za tribine.

 

 

 

Izvor:

Exitfest.org