Home

VESTI

Massive Attack ponovno u Zagrebu

No Comments Koncerti

Massive Attack ponovno u ZagrebuNakon šest godina čekanja, po novu dozu trip-hopa navratite 06. novembra 2009. u zagrebački Dom sportova gde će britanski duo u sklopu svoje nove turneje predstaviti poslednji, još neimanovani album.

 

Pionire trip – hopa, bristolsku grupu Massive Attack hrvatska publika je već imala prilike slušati i gledati 2003. godine na zagrebačkoj Šalati kada su priredili nezaboravno audiovizualno iskustvo. Šest godina posle, Robert „3D“ Del Naja i Grantley „Daddy G“ rade na novom albumu, kreću na novu turneju i ponovno dolaze u Zagreb, ali ovaj put u Dom sportova.

Tokom turneje koja počinje u Londonu, a završava u Švajcarskoj, članovi benda planiraju promovisati svoj poslednji peti album koji će završiti u jesen i koji su započeli pod radnim naslovom ‘Weather Underground’, ali su ubrzo odustali od tog imena. Popis pevača koji će izvoditi pesme ili delove pesma impresivan je, a takav je i line up zvezda sa kojima su do sada sarađivali tokom dvadesetogodišnje karijere – Madonna, David Bowie, Tricky ili Sinead O’Connor su samo neke od njih.

 

Massive Attack ponovno u Zagrebu

Koncerti ovog dvojca (nekad trojca kad je u grupi bio Andrew Vowles popularno zvani Mushroom ili Mush) koji je neobično ime dobio po zabavi koja se održavala u velikom skladištu, a na koju su članovi benda voleli ići tokom ‘80-ih, uvek pružaju i neponovljiv vizualni doživljaj zbog originalnih scenografija u čijem idejnom stvaranju često učestvuje i osnivač grupe Robert Del Naja, poznatiji kao ”3D” koji je pre bavljenja muzikom – crtao grafite.

Massive Attack u svojoj bogatoj muzičkoj prošlosti ima nekoliko studijskih albuma: Blue Lines, Protection, Mezzanine, 100th Window, a izdali su i album remixeva No protection na kojem je radio Mad Professor. Grupa je izdala i singlove Any love, Daydreaming, Unfinished sympathy, Safe from Harm, Massive Attack EP, Sly, Protection, Karmakoma, Rising son, Teardrop, Angel, Inertia Creeps, Special Cases, Butterfly Caught i Live with me.

 

Kreativnu energiju uložili su i u izradu soundtracka za film Danny The Dog kojeg je režirao Louis Leterrier, a publiku su počastili i dvema kompilacijama Collected i Singles 90/98.

Ulaznice za zagrebački koncert kreću u prodaju 20. maja 2009. po jedinstvenoj cijeni od 220 kuna (oko 2.800 dinara), a mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticketproa kao i putem internet stranice www.ticketpro.hr!

 

 

 

Za više informacija posetite www.lupapromotion.hr

 

 

 

 

Izvor

Brija.com