Home

VESTI

Marky Ramones Blitzkrieg u SKC-u

No Comments Koncerti

Marky Ramones Blitzkrieg u SKC-uZahvaljujući izvanrednom nastupu pred više od 8000 ljudi, poslednjeg dana EXIT 08 festivala i solo koncertu u rasprodatom, beogradskom SKC-u 2008, Marc Bell u javnosti poznat kao neprikosnoveni bubnjar i udarač Marky Ramone, sa svojim novim bendom "Marky Ramones Blitzkrieg" dolazi u beogradski SKC ponovo 24. oktobra, da proveri koliko se publika seća najznačajnijeg punk-rock benda svih vremena, a to su svakako RAMONES.

 

Marky-ev novi kvartet čiji se set bazira na RAMONES zaostavštini predstaviće sa legendarnim pevačem Michael Graves-a, čovekom koji je pevao u kultnom bendu Misfits.

 

Susret ove dve punk-rock legende na sceni beogradskog SKC-a, će svakako biti događaj za pamćenje, a publika će moći itekako da uživa u pesmama:

«I Wanna Be Sedated», «She's the One», «Somebody Put Something In My Drink», «Blitzkrieg Bop», «We're happy Family», «I Wanna Be Your Boyfriend», «Rockaway Beach» i ostalim RAMONES standardima koji su obeležili celokupnu rock istoriju.

 

Specijalni gosti na ovom koncertu će biti: Polyester shock, Lur i Hammersmiths.

Ulaz: 19:30.

Cena karte u pretprodaji je 1100rsd, a mogu se kupiti na:

Blagajnama SKC-a i Doma Omladine, Felix shop (TC Sremska) i širom Srbije putem Eventima.

 

 

 Marky Ramones Blitzkrieg u SKC-u

Marky Ramones Blitzkrieg u SKC-u

 

MARKY RAMONE kratka biografija:

Počeo je karijeru kao bubnjar progresive rock tria Dust sa kojima je snimio dva albuma i radio sve do njihovog razlaza 1972 godine. Da, tada je imao samo šesnaest godina.

 

Nakon tog dragocenog iskustva pridružuje se Wayne County-u u njegovom pratećem bendu Back Street Boys (ni slučajno nema veze sa današnjim bendom slišnog imena), da bi se na kratko zaustavio uz Richard hell-a (jednog od najvažnijih pesnika tadašnje njujorške rock scene) i njegove Voidoids, sa kojima je snimio legendarni album «Blank Generation».

 

U RAMONES familiju Marc Bell ulazi 1977. godine kada i preuzima jedno od najpoznatijih prezimena svih vremena ( a da nije Dalton) i postaje Marky Ramone.

 

Prvi album koji je snimio sa RAMONES-ima je legendarni «Road To Ruin» a poslednji, makar kada je prvi put bio u bendu «Subterranean Jungle», koji je objavljen februara 1983. godine. RAMONES su na sledeća tri albuma promenili bubnjara, da bi se MARKY vratio u bend na trijumfalnom albumu «Brain Drain» iz 1989 godine. Ostao je u bendu do samog kraja i zadnjeg albuma «Adios Amigos» sa kojim se ovaj vanvremenski kvartet oprostio od svoje publike.

 

Nakon raspada RAMONES-a, Marky pravi svoj prvi bend The Intruders, sa kojima objavljuje dva albuma, sarađuje sa bendom Speed Kings, učestvuje u mnogim projektima kao i na poslednjem ujedno i prvom solo albumu preminulog Joey Ramone-a, a pre četiri godine objavljuje definitivnu Ramones DVD kompilaciju «RAW» koja u mnogim zemljama po prodaji dostiže platinasti tiraž.

 

Kao član RAMONES familije uvršćen je u «R'n'R Hall Of Fame» i dan danas ne namerava da prekine da svira bubnjeve i podseca ljude na zaostavštinu jednog od najuticajnijih rock bendova uopste.