Home

VESTI

MARKY RAMONE(ex Ramones) and Misfits

No Comments Koncerti

Zahvaljujući izvanrednom nastupu pred više od 8000 ljudi, poslednjeg dana ovogodišnjeg EXIT festivala, Marc Bell (15.07.1956) u javnosti poznat kao neprikosnoveni bubnjar i udarač MARKY RAMONE, sa svojim novim bendom dolazi u beogradski SKC 27. novembra, da proveri koliko se publika seća najznačajnijeg punk-rock benda svih vremena, a to su svakako RAMONES.

Marky-ev novi kvartet čiji se set bazira na RAMONES zaostavštini predstaviće po prvi put i novog pevača legendarnog Michael Graves-a, čoveka koji je pevao u kultnom bendu Misfits. Susret ove dve punk-rock legende na sceni beogradskog SKC-a, će svakako biti dogaÄ‘aj za pamćenje, a publika će moći itekako da uživa u pesmama : «I Wanna Be Sedated», «She's the One», «Somebody Put Something In My Drink», «Blitzkrieg Bop», «We're happy Family», «I Wanna Be Your Boyfriend», «Rockaway Beach» i ostalim RAMONES standardima koji su obeležili celokupnu rock istoriju.

Specijalni gosti na ovom koncertu će biti beogradski Grandpa Candys i kragujevački ÄŒBS.  

 

MARKY RAMONE kratka biografija:

Počeo je karijeru kao bubnjar progresive rock tria Dust sa kojima je snimio dva albuma i radio sve do njihovog razlaza 1972 godine. Da, tada je imao samo šesnaest godina. Nakon tog dragocenog iskustva pridružuje se Wayne County-u u njegovom pratećem bendu Back Street Boys (ni slučajno nema veze sa današnjim bendom sličnog imena), da bi se na kratko zaustavio uz Richard hell-a (jednog od najvažnijih pesnika tadašnje njujorške rock scene) i njegove Voidoids, sa kojima je snimio legendarni album «Blank Generation».

U RAMONES familiju Marc Bell ulazi 1977. godine kada i preuzima jedno od najpoznatijih prezimena svih vremena ( a da nije Dalton) i postaje Marky Ramone. Prvi album koji je snimio sa RAMONES-ima je legendarni «Road To Ruin» a poslednji, makar kada je prvi put bio u bendu «Subterranean Jungle», koji je objavljen februara 1983. godine. RAMONES su na sledeća tri albuma promenili bubnjara, da bi se MARKY vratio u bend na trijumfalnom albumu «Brain Drain» iz 1989 godine. Ostao je u bendu do samog kraja i zadnjeg albuma «Adios Amigos» sa kojim se ovaj vanvremenski kvartet oprostio od svoje publike.

Nakon raspada RAMONES-a, Marky pravi svoj prvi bend The Intruders, sa kojima objavljuje dva alabuma, saraćuje sa bendom Speed Kings, učestvuiuje u mnogim projektima kao ina poslednjem ujedno i prvom solo albumu preminulog Joey Ramone-a, a pre dve godine objavljuje definitivnu Ramones DVD kjompilaciju «RAW» koja u mnogim zemljama po prodaji dostiže platinasti tiraž. Kao član RAMONES familije uvršÄ‡en je u «R'n'R Hall Of Fame» i dan danas ne namerava da prekine da svira bubnjeve i podseća ljude na zaostavštinu jednog od najuticajnijih rock bendova uopšte.
 

Photo by Anamarija Vartabedijan