Home

VESTI

Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov & Branko Trijić @ BitefArtCafe

No Comments Koncerti

Vasil HadžimanovPozivamo vas ovim putem na specijalno dešavanje u BitefArtCafe-u 20 Maja četvrtak 22h.

Veliko nam je zadovoljstvo da vam predstavljamo trio Marko Đorđević,Vasil Hadžimanov & Branko Trijić.
Ovaj trio je pravi izraz poštovanja i ljubavi koji članovi ukazuju i muzici i publici i jedan prema drugome.

Muzički magazin Clubbing.rs, u saradnji sa BitefArt Cafe-om, vas vodi na ovaj event. Delimo Vam 5×2 karte. Zainteresovani je potrebno da nam pošalju email na ulaznice at clubbing.rs koji sadrži ime, prezime i broj telefona. Obavezno u subject napišite:"Power Trio" 

 

'Trećina' sastava vec dve decenije živi i gradi uspešnu svetsku karijeru hiljadama kilometara odavde.

 

Za one koji nisu upoznati sa ovim vrsnim muzičarima ukratko o njima:

Marko Đorđević – čuveni gitarista iz grupe Herbie Hancock-a, Lionel Loueke, kaže sledeće: 'Marko je jedan od najboljih svetskih bubnjara! Poseduje tehniku i muzički izraz koji fasciniraju. Njegova kreativnost i originalnost su razlozi zbog kojih volim da sviram sa njim!'

Modern Drummer magazin ga zove 'bubnjarem svetske klase' i 'pravim inovatorom', dok je sajt Jazz.com nazvao njegov poslednji album 'virtuoznim'! Osim Lionela Loueke-a, Marko je nastupao i sa Wayne Krantz-om, Eric Lewis-om, Eli Degibri-em, Jonah Smith-om, Aaron Goldberg-om i mnogim drugima, a predvodi i svoju grupu Sveti i za nju komponuje.

 

 

Power trio u Bitefartcafe-u

 Vasil Hadžimanov

 

Vasil Hadžimanov je pravi muzički dragulj ovog podneblja, a to bi mogao biti na bilo kom meridijanu. Nakon završenog Berklee koledža, za kratko vreme boravka u NYC (manje od godinu dana), uveliko je svirao sa poznatim muzičarima kao Matt Garrison, Rodney Holmes, Dave Binney, Danny Sedownick etc.

Njegov rad na ovim prostorima ne treba posebno predstavljati. Vasilove kompozicije reflektuju muzičku raznovrsnost u najboljem smislu te reči, a njegov ogromni svirački potencijal koristili su i koriste mnogi velikani domaće scene, kao Rambo Amadeus, Lazar Tošić, Bisera Veletanlić i grupa Darkwood Dub.

Branko Trijić – vrsni gitarista koji je  'pekao je zanat' kod legendarnog R.M. Tocka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Negov fantastičan osećaj za ritam i melodiju izdvaja ga iz plejade mladih gitarista širom sveta za koje je brzina jedino merilo kvaliteta.

Iako mladji od Vasila i Marka (koje ujedno navodi kao uticaje), Branko svira u maniru najiskusnijih muzičara. Odlikuje ga izuzetna spontanost, kao i to da uvek daje prednost muzici i oećaju nad kalkulacijama i neproduhovljenim tehničkim umećem. Zbog svega navedenog, Branko je istaknuta figura domaće muzičke scene i beleži nastupe sa Decom Loših Muzičara, Rambo Amadeusom, VH Band-om, Ljubišom Satojanovićem – Luisom itd. Branko takodje predvodi svoju grupu Konzilijum.

 

Samo u BitefArtCafe-u 20 Maja u 22h.
Cena karte 200rsd.
Info / reserve 063.594.294