Home

VESTI

Mark Lanegan u utorak stiže u Beograd!

No Comments Koncerti

Mark Lanegan u utorak stiže u Beograd!Ostalo je još samo nekoliko dana do trećeg pohoda Marka Lanegana na Beograd! Podesite prijemnike – ,,Fantomski radio" će vas uživo oduvati svojim  brutalnim, zavodljivim, ubitačnim talasima.
  

Ulaznice su od danas dostupne po ceni od 2.000 dinara na blagajni Doma omladine Beograda, u kafeu Šikarica, Skadarska 22, kao i na svim Eventim i Gigs Tix prodajnim mestima.
 

Podsećamo da će ovo biti treći koncert Marka Lanegana u Domu omladine ​Beograda u samo tri godine i treći album koji promoviše u našim krajevima – Blues Funeral, Imitations i sada Phantom Radio. Nikada do sada nijedan muzičar nije uradio tako nešto u Srbiji! Oba prethodna Laneganova koncerta bila su rasprodata i to je dovoljno upozorenje za sve da karte ovog puta kupe na vreme. Svemirski bluz se vraća u Beograd!

Odvažniji nego ikad, Lanegan se vraća u Dom Omladine sa najeklektičnijim zvukom i  najraznovrsnijom set listom, koju će činiti presek cele solo karijere uz nekoliko neočekivanih poslastica/rariteta/obrada. Sa svojih 50 godina, ,,Neumorni Mark" snimio je gotovo 50 albuma sa kim god je poželeo. Bilo da svira hard rok, svemirski bluz, gotik pop, indastrial, ambijentalnu elektroniku, trip-hop ili peva šlagere, Lanegan je istinski propovednik muzičke slobode, uvek spreman da se nađe u novom zvučnom okeanu. Zato, spremite se za hodočašće, pre nego za susret sa očekivanim.

 

 Mark Lanegan u utorak stiže u Beograd!

Mark Lanegan u utorak stiže u Beograd!

 

 

Nije tajna da je Lanegan odavno tiha patnja klupske publike, pa je njihovu glad nedavno utolio albumom remiksa "A Thousand Miles Of Midnight – Phantom Radio Remixed", izvrsnim dokumentom njegove širine i nadahnuća koje daje muzičarima svih senzibiliteta. Upravo su takvi i njegovi stalni saborci na turneji, predvođeni fantastičnim engleskim multiistrumentalistom Duke Garwood-om, koji će u uvodnom delu odsvirati pesme sa njegovog sjajnog novog albuma "Heavy Love", snimljenog u studiju Josh Homme-a (Queens of the Stone Age) u Los Anđelesu sa Alain Johannes-om i Laneganom kao glavnim saradnicima. Kalifornijska pustinja, njena nepreglednost i praznina, bili su glavna inspiracija za ovaj atmosferični, instrospektivni album koji uživo najdireknije komunicira sa publikom, Djukovom gitarom i glasom.

Ovog puta imaćemo priliku da čujemo i novi bend dvojice stalnih Laneganovih koncertnih saradnika – Fred Lyenn Jacques i Aldo Struyf će nastupiti kao The Faye Dunaways. Njihov mračni psihodelični kraut bluz sa dosta elektronike biće intrigantan uvod u uzbudljivo koncertno veče.