Home

VESTI

Mark Eitzel Band u Domu omladine Beograda

No Comments Koncerti

Mark Eitzel Band u Domu omladine BeogradaMark Ajcel je od čudne muzičarske fele – mišićav, nepredvidiv, neprilagođen i tera po svome, evo, već tridesetak godina – i baš takav je pravi miljenik beogradske publike.  
  
Njegov treći dolazak u Srbiju (Beograd 3. februar i Novi Sad 4. februar) označava i početak njegovog ,,drugog" života, onog koji dolazi posle ozbiljnog susreta sa smrću… Trijumfalni povratak posle teškog infarkta u maju 2011, obeležio je prošlogodišnji album "Don't Be a Stranger" (Decor/Merge) koji mnogi smatraju njegovim najboljim radom u novom milenijumu.
  

Avantura puna peripetija, koja je počela još 2010. završila se ,,filmskim" srećnim krajem – tako što je Ajcelov stari prijatelj dobio na lotou i rešio da finansira snimanje albuma!  Ajcelove poznate introspektivne teme o potrošenim ljudima, neispunjenim obećanjima, demistifikovanju slave, besparici, gubitku nade i neizvesnosti novog početka, dočarane su suptilnije nego ikada pre, uz pomoć uglednog producenta Šeldona Gomberga, gitariste AMC-a Vudija, bubnjara Kostelovih The Attractions Pita Tomasa, te raskošne gudačke sekcije. 

 

 

 Mark Eitzel Band u Domu omladine Beograda

Mark Eitzel

 

 

Poezija Marka Ajcela, puna duhovite autoironije ali i mračnog samoprezira, učinila ga je jednim od najcenjenijih autora u savremenom američkom roku. Njegov jedinstveni melanholični stil upotpunjuju ,,vazdušasti", setni glas kao i znatiželja prema srodnim muzičkim žanrovima, od džeza do elektronike, sa kojima koketira na svakom novom izdanju. Sa više od 15 objavljenih albuma, solo i sa American Music Club, Ajcel je s pravom stekao titulu najboljeg američkog pesnika svoje generacije (The Guardian).

 

Na ovoj, prvoj solo turneji sa bendom još od 2001. godine, Mark Ajcel nastupa s ekipom u kojoj su Patrik Nikolson (gitara/klavijature), Geret Hav Dejvis (bas) i Stiven Hiskok (bubanj), a dobar deo koncertnog repertoara čine pesme American Music Club, uz šetnju kroz sve faze Ajcelove karijere…

 

 

 Mark Eitzel Band u Domu omladine Beograda

Stray Dogg

 

 

Specijalni gosti na beogradskom koncertu su lokalni miljenici publike, bend Stray Dogg, koji će tom prilikom promovisati u idealnim tehničkim uslovima svoj drugi studijski album "Fire's Never Wrong".

 

Ulaznice za beogradski koncert su u pretprodaji po ceni od 1.200 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kao i u Šikarici (Skadarska 22) i prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30).

POP DEPRESIJA I ODLIČAN HRČAK PREDSTAVLJAJU
MARK EITZEL BAND + STRAY DOGG
NEDELJA 3. FEBRUAR 21h, SALA ,,AMERIKANA" DOB-a