Home

VESTI

Mariza 9. maja u Beogradu

No Comments Koncerti

Mariza 9. maja u BeograduPopularna pevačica fado muzike Mariza, nastupiće 9.maja u Centru „Sava“ u Beogradu, a u organizaciji „Sky Music“.

Ona je nastupala nekoliko puta u prestonici Srbije, a poslednji put pre dve godine pre no što je na svet donela svoje prvo dete. Mariza obožava Beograd, često priča o njemu širom sveta, a i nju veoma voli domaća publika. Na njenim koncertima je uvek specifična atmosfera, ispunjena jakim emocijama, a karte za njen nastup planu velikom brzinom.

 

Pevačica koja ove godine  puni četrdeset godina, debi je imala 1999.kada je povodom smrti velike zvezde fado muzike Amalije Rodrigez nastupila na jednom koncertu. Na nagovor prijatelja, dve godine kasnije objavila je prvi album koji je doživeo veliki uspeh – prodat je u 100.000 primeraka. Jedan od Marizini velikih hitova „Transparente“ posvećen je njenoj afričkoj baki, jer je pevačica magičnog glasa rođena u Mozabiku koji je tada bio portugalska kolonija.

 

Portugalka u Sava centru

Portugalka u Sava centru

 

Velika čast ukazana joj je i tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2002.kada je na utakmici Portugal – Južna Koreja, pevala himnu Portugala. Dok nije objavila drugi album “Fado Curvo”, 2003, smatrana je članicom Novog fado pokreta, a njena interpretacija fado pesama brzo joj je donela međunarodna priznanja poput nagradu BBC Radija 3 za najboljeg evropskog umetnika.

Na Olimpijskim igrama u Atini 2004. Pevala je sa Stingom pesmu “A Thousand Years” koja se našla na zvaničnom albumu OI u Atini, na kome je takođe pevala fado na engleskom I portugalskom. Marizin treći album “Transparente” snimljen je u Brazilu 2005. Tri godine kasnije objavila je album “Terra”, a dve godine kasnije 2010. “Fado Tradicional”.

 

 

Mariza
Mariza

 

Nastupala je širom sveta u renomiranim dvoranama, kao što su Carnegie Hall, Central Park, Walt Disney Concert Hall, Barbican, Hollywood Bowl, Albert Royal Hall, Union Chapel, Alte Oper u Frankfurtu, Opera House u Sidneju i mnogim drugim.

 

 

Mariza u Beogradu
Datum: 9.maj 2013.u 20časova
Mesto: Centar „Sava“, Beograd
Organizator: SKY MUSIC
Cena karata: 1690, 2190, 2790 i 3290 din