Home

VESTI

Majk Paton u SKC-u

No Comments Koncerti

 Fanovi Faith No More , Fantomas, Tomahawk , i ostalih Patonovih projekata, imaće jedinstvenu priliku da 15. juna vide jednu od najboljih i najkontroverznijih ličnosti u rok alternativnoj muzici.

Majkl Alan Paton je američki pevač, tekstopisac i kompozitor poznatiji kao frontmen rok benda Faith No More od 1988 do 1998. godine.

U karijeri je sarađivao sa brojnim muzičarima a poznat je i po tome što je obrađivao vokale za Mr.Bungle-a, Tomahawk, Lovage, Fantômas, The Dillinger Escape Plan, i Peeping Tom.

 


 

Poznati kritičar Gred Prato je za njega rekao da je Paton " jedan od najsvestranijih i najtalentovanijih pevača u rok muzici".

Majk je odrastao u Eureci, Kalifornija, gde su on i njegovi prijatelji osnovali Mr.Bungle 1985. godine.

Tokom kasnih 80-ih snimali su demo snimke na kesetama "The Raging Wrath of the Easter Bunny", "Goddammit I Love America", "Bowel of Chiley" i "OU818".

Paton se bendu Fath No More pridružuje u Januaru 1989. godine i popunjava mesto vokala koje je prethodno napustio Chuck Mosely.

Album "The Real Thing" izdat je kasnije te godine i uspeo je da se za kratko vreme nađe među prvih deset u Americi.

Koncert Patona u ZU benda će se održati u Beogradskom SKC-u , sa početkom u 21h . Karte su u prodaji od 10.maja, na biletarnici SKC-a, Felix-a , Bilet Servisa i Eventima, a cene ulaznica su 1800 i 2000 dinara .