Home

VESTI

Lenny Kravitz u septembru u Beogradu

No Comments Koncerti

Lenny Kravitz

Kako "Blic“ ekskluzivno saznaje, Lenny Kravitz će u septembru u Beogradu održati koncert u okviru svoje turneje. On trenutno promoviše album “Black and white America”.

Još nije sigurno gde ćemo gledati i slušati američku zvezdu, ali se pretpostavlja da će to biti u Areni krajem septembra.

 

On je već obradovao svoje fanove u Srbiji, i to pre četiri godine, kada ga je u prepunoj Beogradskoj areni slušalo oko 15.000 ljudi. Naša publika će na jesen čuti deveti studijski album “Black and white America”, ali i hitove kao što su “Are You Gonna Go My Way”, ”American Woman”, ”I Belong to You”.

Zapravo, Leni je radeći na novom materijalu, otputovao na Bahame, gde je želeo da snimi album “Negrofilija”.
 
Još ne znam kako će se zvati, osećam ga kao "Negrofiliju“, a onda sam hteo nešto drugo – izjavio je pre dve godine. 

 

 

 Lenny Kravitz

Lenny Kravitz

 
 
Postao i dizajner
Leni je dizajnirao seriju stolica za kuću “Kartel” koje su rađene po ugledu na čuvenu “Gospođicu” (Mademoiselle) Filipa Starka. Reč je o stolicama sa naslonom i rukohvatima presvučenim zmijskom kožom ili krznom. Roker je dizajnirao i crno-bele pločice inspirisane kapljicama vode i talasima za kompaniju “Lea”. „Još kada sam bio klinac bilo mi je važno kako mi izgleda soba. Kupovao bih plakate, tkanine i lampe i sređivao sobu kako sam želeo da izgleda“, rekao je Kravic.

Ne sećam se kako se zvao lokal u kojem sam bio, ali u njemu su bili razni ljudi koji su pričali o Obami, o tome kako ne podržavaju to što je izabran i žele da povrate svoju zemlju nazad i to na bilo koji način. Znam da rasizma još ima, ali kada sam čuo sve te glasove pune mržnje, morao sam da napišem nešto – rekao je Leni.
 

 

 

 Lenny Kravitz

Lenny Kravitz

 

Na kraju se ipak odlučio za podjednako angažovan naslov “Black and white America”.

 

Brojni kritičari ovaj album smatraju njegovim najboljim. Sve tekstove je napisao sam, osim za pesme “Boongie Drop” koju je pisao zajedno sa Džej Zijem i “Sunflower” koju potpisuje Drejk. Takođe, Kravic potpisuje i muziku.
 
Prošle godine iznenadio je sve kad je prodao vilu u Njujorku i preselio se u prikolicu parkiranu na ostrvu Eleuterija, rodnom mestu svoje majke. Kaže da se tu oseća najprijatnije. Inače, ovih dana je aktuelna njegova rola u filmu “Igre gladi”.