Home

VESTI

Kuda za dan zaljubljenih? Pa na koncert Jinx-a u SKC!

No Comments Koncerti

Kuda za dan zaljubljenih? Pa na koncert Jinx-a u SKC!

Zagrebački sastav Džinks za Dan zaljubljenih održaće koncert u velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra (SKC) (20:30) Beograda.

 

Promovisa će novi CD album "Diksilend" sa koga su se već izdvojili regionalni hit spotovi "Da smo se voljeli manje" i "Na zub su me uzeli mama".

 

Bend koji je pre nešto više od godinu dana premijerno nastupivši u Beogradu napunio "Amerikanu" Doma omladine, stiže drugi put pred Beograđane u SKC za koncert na kome će, kako najavljuju pevačica Jaja (Yaya) i gitarista Coco Moskito (Mosquito), pored noviteta podsetiti i na "jako puno starih" hitova.

Pomenimo samo "Smijem se", "Bye Bye Baby Bye", "Na plaži", "Koliko suza za malo sna", "Tamo gdje je sve po mom", "Na zapadu"…

"Kako i te stare pjesme volimo i teško ih se odričemo koncerti su nam sa svakom novom godinom sve duži. Što se tiče zaljubljivanja nadamo se da na Dan zaljubljenih na naš koncert neće doći samo parovi nego da će biti i slobodnih pa se netko možda i na koncertu zaljubi… takve stvari nas posebno raduju", kaže Coco.

 

 

 Jinx ipak u SKC-u!

Jinx ipak u SKC-u!

 

 
Ako spadate u prvu kategoriju Cocu dražih ljudi, to jest slobodni ste i spremni ste za zaljubljivanje na koncertu Džinksa, još uvek možete naći na blagajni SKC-a, Doma omladine Beograda i preko Kardervisa projedinačnu ulaznicu za 1.200 dinara.

S druge strane, Long Play-u su miliji parovi, stoga im dajemo popust, odnosno romantičnu "Kartu za dvoje" koja na istim mestima košta samo 2.000 dinara!!!

Zašto 14. februara treba biti u SKC-u na koncertu Džinksa?
"Pa kad ako ne tad?", odgovara Coco. Pogotovo što Džinks novi album "Diksilend" opisuju kao saundtrek za "vrijeme prohibicije i depresije".

Na novom albumu uz Astronauta Daddya (Pips, Chips & Videoclips) u aktuelnom singlu "Na zub su me uzeli mama", gostuje i nekadašnji basista Haustora i Vještica Srđan Saher u pesmi "Klinci su u redu". "Diksilend" donosi i potencijalne hitove "Pravo", "Dok smo bili bez kontrole", "Barakuda" i "Čuvaj me, ne daj me"…

 

 

 Članovi benda Jinx
Članovi benda Jinx

 

Jinx su osnovani 1993. godine u Zagrebu, a ubrzo postavši izuzetno koncertno aktivan bend po brojnim zagrebačkim klubovima, stiču kultni status. Prvi album "Sextazy" (1995) bio je na engleskom jeziku, da bi već drugi "Second hand" (1997) snimili na maternjem jeziku. Prvi singl "Smijem se" postaje hit u Hrvatskoj i band postaje poznat široj javnosti, uskoro i u Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

 

Jinx u Bukureštu sledeće godine dobijaju prestižnu nagradu za najbolji novi band istočne Evrope koji dodjeljuje Radio France International. Treći album "Pompei" (1999) donosi hitove "Bye Bye Baby Bye", "Na plaži" i "Koliko suza za malo sna". Početkom 2001. grupa bend priprema četvrti album "Avantura počinje", ali je to i početak kraja benda. Iako je pesma "Tamo gdje je sve po mom" harala top listama i na kraju zaslužila laskavo priznanje hita godine u Hrvatskoj, u proleće 2002. godine Jinx više ne postoje.

"U međuvremenu se ljudi poudali, poženili, postali roditelji, pa podjetinjili i 2007. odlučili da bi ipak mogli ponovo zajedno raditi", kratko objašnjava Coco razloge ponovnog okupljanja za povratnički regionalno uspešni album "Na zapadu" (2007). Sledi koncertni "Jinx Live" (2008), i sada "Diksilend".

Bend je prvi put u Srbiji svirao 2007. godine na festivalu Exit, a u Novi Sad se vratio krajem 2009. godine za nastup u krcatoj "Tremi", nekoliko dana posle beogradske koncertne premijere.