Home

VESTI

Koncert Brother Culture (UK), Pančevo

No Comments Koncerti

Koncert Brother Culture (UK), PančevoMC karijeru započinje 1982 na Jah Revelation Muzik sound systemu, a uskoro biva primećen od strane aktera tadašnje scene kao što su Sir Coxsone, Taurus, Jah Shaka itd. Krajem 80tih u saradnji sa organizacijom Twelve tribes of Israel putuje u USA, Jamajku i Kanadu, gde sa bendom Chinafrica snima svoj prvi album u legendarnom Wackies studiju.

Od 1991. godine počinje da nastupa u kultnom londonskom Dub Clubu, gdje upoznaje Manasseha, za kojeg sam kaže da je jedan od najboljih UK sound producenata kojeg Britanija ima, i sa kojim je ekskluzivno radio sve do 1999. godine.

 

Početkom novog veka započinje saradnju sa legendarnim škotskim soundsystemom Mungo's Hi Fi, koji mu 2002. godine izdaju album "Mungo's Hi Fi meets Brother Culture" 2002., na respektabilnoj DubHead etiketi. Sa ovog albuma skinuti su hit singlovi poput "Ing" i "Wickedness". Kroz sve ove godine nastupao je u više od 50 zemalja širom sveta i izdavao za etikete poput Dubhead, M Records, Roots Garden, System Error, Flex label, Dragonfly and LSD records, On-U Sound itd.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=nau_5E9MNgY|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Upisi opis malim slovima koristeci italic i naslov kao naslov video naYouTUbe-u

 

 

Drugi album pod imenom "Isis" izbacuje 2008. a produkciju potpisuju Youth i Manasseh, a kao singlovi sa albuma izdvajaju se pesme poput "Supa Nova" ili "Come Down Pon Sound". Brother Culture trenutno nastupa širom svjeta saradjujući sa mnogim soundsystemima ili sa velikanima poput Zion Train, Kanke, Adriana Sherwooda, J*Stara itd. Praktično bez prestanka je uključen u rad Jah Revelation Muzik sounda, ali to ne smeta saradnji sa npr. Trojan sound systemom na čijem albumu se pojavljuju njegove pesme, i ima čak tri pesme na njihovom najnovijem albumu "Aswad". Od budućih izdanja svakako valja spomenuti nadolazeci album sa Adrian Sherwoodom i Lee Perryem, reizdanje albuma "Isis" sa do sada neobjavljenim dub verzijama pesama, kao i dosta singl izdanja od kojih ćemo izdvojiti "Pay The Price" kojeg je snimio za Balkan's Hi Fi soundsystem, sa kojima i nastupa u Pančevu.

 

 

Brother Culture

Brother Culture

 

 

 Dom Omladine Pančevo i Reggae Serbia Crew predstavljaju:

Petak, 15.04.2011., Studentski dom, Dimitrija Tucovića 2, Pančevo.

BROTHER CULTURE (UK)
BALKANS's HI-FI Sound (Balkan)

Domaća podrska:

Trenchtown Rockers (Pančevo)
Positive Vibration (Pančevo)

cena karte: 200 din. u pretprodaji, 300 na ulazu.
Pretprodaja u Malom klubu Doma omladine Pančevo, Svetog Save 10.

 

http://www.myspace.com/brotherculture