Home

VESTI

Koncert benda Consecration u Parobrodu

No Comments Koncerti

Koncert benda Consecration u ParobroduConsecration je beogradski bend koji za 11 godina postojanja uživa kultni status na domaćoj rokenrol sceni.

Drugi studijski album “.avi” (Geenger Records, 2010) je, kako na domaćem terenu i ex-yu prostoru, tako i u inostranstvu pobrao sjajne kritike i proglašen je za jedan od najboljih i najvažnijih albuma u regionu u poslednjih nekoliko godina. Domaći najposećeniji muzički sajt Popboks ga je proglasio najboljim domaćim izdanjem u 2010. godini.

 

Consecration su prvi domaći bend koji su svoj debi album “aux” objavili za besplatan download 13. maja 2008, zajedno uz živi album “2nd April 2008” (sa pet novih pesama), što je ubrzo za sobom povuklo mnogobrojne pozitivne recenzije, kako stranih tako i domaćih kritičara.

Muzika koju bend stvara podložna je stalnim promenama. Dok su na “aux” najviše uticale grupe poput Opetha, Katatonije, Anatheme, Slowdivea i Neurosisa, bend je svoju zvučnu sliku proširio na live albumu gde se kao uticaji najviše čuju bendovi kao što su Isis, Fennesz, Monolake, Kyuss, King Crimson, Tool, Godspeed You! Black Emperor i Sigur Rós, koji je dalje nastavio da se razvija u Pink Floyd, Radiohead, Portishead, Queens Of The Stone Age i The Cure pravcima.

Najveća snaga Consecrationa leži u njihovim nastupima i količini energije koju na njima prenose. Snimajući svoj drugi album “.avi”, bend je proširio taj pristup koristeći “je’n, dva, tri, snimaj!” metod kako bi završni snimak dobio koncertni prizvuk što je više moguće.

 

 

 Koncert benda Consecration u Parobrodu

Koncert benda Consecration u Parobrodu

 

Snimljen u roku od šest i miksan u narednih desetak dana u studiju Underground tokom januara i februara 2009. godine, “.avi” sadrži studijske verzije pesama s live albuma “2nd April 2008”, koji je objavio zagrebački Geenger Records 29. marta 2010.

Muziku benda Consecration kritičari neretko opisuju kao "Pink Floyd sa metaliziranim gitarama, svojstvenim novom milenijumu" sa "neverovatnom količinom energije koju bend prenosi na živim nastupima".

Novi studijski album "Cimet" se očekuje do kraja 2011. godine, a nekoliko pesama sa ovog albuma se u živoj verziji već mogu pogledati na Youtube sajtu. Novi album je, kao i prethodni album ".avi",snimiljen uživo po principu "jen', dva, tri". Ovom prilikom je snimljeno 15 novih pesama i bend još uvek nije odlučio na koji način će trostruki album objaviti.

Consecration su u toku svog dosadašnjeg delovanja nastupali u brojnim klubovima u regiji, kao i na nekoliko velikih festivala u Srbiji, od kojih su najpoznatiji FENODOM festival na kom su svirali kao glavni bend, zatim tri puta na EXIT festivalu, kao i na festivalima ARF i Naša Stvar Open Air. Vredi istaknuti i to da su otvarali veće koncerte za bendove kao što su Block Out i Cathedral, i delili binu sa bendovima kao sto su nemački The Ocean i Monno.

Ulaz je besplatan i koncert počinje od 20h.