Home

VESTI

Kišobran koncert u okviru inicijative “Misija Beograd”

No Comments Koncerti

Kišobran koncert u okviru inicijative "Misija Beograd"Daje se na znanje: Kišobran je na misiji! Na misiji koja nosi ime Beograd i dešava se od 10. do 20. januara u Domu omladine.

     

Dovodimo vam tri benda koji će da razdrmaju pod Amerikane i pokrenu sve prisutne na ples: Thank You Baudelaire, Bas i Stega i Vibrator u rikverc!
  

Sva tri su mlada, sva tri su vesela, sva tri već zauzimaju svoje mesto na regionalnoj sceni. Simboličan ulaz, jeftino piće, vrhunska svirka, žive vizuelizacije i to sve u samom centru grada – podmažite đonove, ponesite kišobrane i vidimo se!

 

Kišobran koncert
Subota, 12. januar 2013. godine

Start: 21:00 h
Cena: 150 din.

Thank You Baudelaire
Bas i Stega
Vibrator u rikverc

Dom omladine Beograda
Makedonska 22
11000 Beograd

 

 

 Kišobran koncert u okviru inicijative "Misija Beograd"

Bas i stega

 

 

Biografije izvođača:

Thank You Baudelaire
indie / pop / dance
www.tyb.kisobran.org

Ljut, snažan bas praćen suptilnim ženskim vokalom čini okosnicu njihovog zvuka. Uspešno iscrtavaju liniju između energičnih, đuskavih refrena i mirnih i dugačkih bridževa.

Aktivni tek nešto više od godinu dana svirali su već na nekoliko festivala u regionu i obišli par gradova po Srbiji. Izdali su EP „Racing Raindrops“ (free download) i snimili spot za pesmu „Brief Moments“ koji je doživeo web premijeru na sajtovima regionalnog MTV-a. 

 

 

 Kišobran koncert u okviru inicijative "Misija Beograd"

Vibrator u rikverc

 

 

Bas i Stega
alternative / dub / funk / fusion
www.facebook.com/BasIStega

Muzika koju izvode je uglavnom instrumentalna. Zasniva se na stabilnim ritmovima, koji su podržani razigranim bas linijama, a sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara.

Nakon prvog demo albuma „Zabava Badava“, s početka 2012. kreću u uspešan pohod na takmičarke festivale: pobednici su „46. Zaječarske Gitarijade“ i „Šumadijskog demo festa“, a i finalisti još nekoliko drugih!

U decembru su snimili EP „Ustaj Sad!“ u saradnji sa Tamarom Trnjanac kao vokalom.    

 

 

 Kišobran koncert u okviru inicijative "Misija Beograd"

Thank you Baudelaire

 

 

Vibrator u rikverc
punk / alternative / female
www.myspace.com/vibratorurikverc

Ultimativni female punk band čiji muzički koreni polaze od ranih Ramones i završavaju se sa savremenom japanskom underground scenom. Njihov nastup je provokativan, silovit i zavodljiv.

Krajem 2010. izdali su debitantski album „Samo površno i komercijalno!“, a pesma „Neko nema ni to“ je proglašena za hit 2011. godine na Diskomer top listi Studija B! Svirali su na svim bitnijim festivalima i manifestacijama u regionu, između ostalih i na Exitu i Beer Festu.    

 

 

 Kišobran koncert u okviru inicijative "Misija Beograd"

Kišobran vjs

 

 

Kišobran VJs
live visuals
http://kisobran.org

Od 2010. godine pod Kišobranom se razvija VJ zajednica. Do sada su nastupali na festivalima kao što su Exit (glavna bina), Warrior’s Dance, Mikser, Share, a radili su i žurke velikana elektronske muzike kao što su Sven Väth i Steve Bug i domaći Easy Tiger predvođen Markom Nastićem i Markom Milosavljevićem.

Posebnu pažnju posvećuju nastupima sa bendovima i do sada su bili podrška uz Stuttgart Online, Kiša Kerozina, Nežni Dalibor, SARS, Decu loših muzičara, a stalni set imaju uz Thank You Baudelaire.     

Kišobran koncert u okviru inicijative „Misija Beograd“
Dom omladine Beograda, sala Amerikana
Subota, 12.01.2013. u 21h