Home

VESTI

Karte za Dilana od 2.500 do 4.500 dinara

No Comments Koncerti

Bob DilanProdaja ulaznica za koncert koji će legendarni Bob Dilan održati 6. juna u „Beogradskoj areni“ počinje u ponedeljak, 12. aprila, a karte se mogu kupiti u „Bilet servisu“, „Eventimu“ i „Kard servisu“.

Najjeftinije ulaznice za tribine (nivo 400) koštaju 2.500 i 2.800 dinara, za mesta u parteru treba izdvojiti 2.990, a za fan pit 4.000 dinara. Karte za najbolja mesta na tribinama (nivo 200) koštaju 3.900 i 4.500 dinara.

 

Da podsetimo, Bob Dilan u Beograd dolazi u okviru svoje čuvene „Never Ending“ turneje, koja je počela još 1988, a u „Areni“ će nastupiti sa bendom koji čine Stu Kimbal, Čarli Sekston, Doni Heron, Džordž Reseli i Toni Garnije. Bob Dilan je 31. marta završio turneju po Aziji, a pravu buru je izazvala odluka kineskih vlasti da zabrane Dilanove koncerte u Pekingu i Šangaju. Kao obrazloženje svetski mediji navode želju Kineza da izbegnu mogućnost bilo kakvih političkih problema na koncertima, a direktan povod je bila islandska pevačica Bjork koja je 2008. u Šangaju uzvikivala parole o nezavisnosti Tibeta, što je prilično iznerviralo kineske vlasti. Sa druge strane, Kinezi odbijaju optužbe zapadnih medija i tvrde da koncerti nisu bili zakazani, kao i da karte nisu bile puštene u prodaju.

 

 

Nastavak "Never Ending" turneje
Nastavak "Never Ending" turneje

 

Čuveni kantautor, čija se muzika sticajem okolnosti uvek povezivala sa političkim dešavanjima (na primer, numera „Blowin’ In The Wind“ bila je jedna od himni američkog pokreta za građanska prava), nije komentarisao priče u vezi sa koncertima u Kini, a svoj stav prema politici je najbolje objasnio u biografskom filmu „No Direction Home“, koji je 2005. režirao Martin Skorseze.

– Za mene više ne postoji crno i belo, levo i desno. Postoji samo gore i dole, a dole je veoma blizu zemlje. Pokušavam da idem gore, bez razmišljanja o nečem tako trivijalnom kao što je politika – izjavio je Dilan.

 

 

 

Izvor:
Blic Online