Home

VESTI

Karte u prodaji

No Comments Koncerti

Karte za koncert francuskog kompozitora, izvoÄ‘ača i muzičkog producenta Žan-Mišela Žara (Jean Michel Jarre), koji će se održati 8. novembra u "Beogradskoj areni", puštene su u prodaju.

Ulaznice koštaju od 2.600 do 4.000 dinara i mogu se nabaviti na blagajni "Beogradske arene", na prodajnim mestima Bilet servisa i Eventima, u bioskopu "Takvud", IPS-u, Mamut Storu i preko sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.co.yu.

U čast 30. godišnjice nastanka čuvenog albuma "Oxygene", Žar će izvesti celokupnu numeru, uz pomoć tri muzičara i koristeći više od 50 legendarnih analognih sintisajzera.

Žar se smatra začetnikom elektronske muzike i velikih spektakala na otvorenom koji uključuju svetla, lasere i vatromet.

 

 

 

Karijeru je započeo 1970. godine hitom "Oxygene", a do danas je prodao oko 80 miliona albuma i singlova.

U toku karijere Žar je održao velike koncertne spektakle, često sa milionskom publikom i uz korišÄ‡enje velikih zgrada, pa čak i celih gradova kao pozornica.

Kao ambasador dobre volje UNESCO-a, ovaj umetnik, koji stapajući postojeću arhitekturu sa komplikovanim sistemima lasera, vatrometa i muzike, stvara jedan nadasve prepoznatljiv imidž i novi pravac u muzici, 2006. je održao koncert u Sahari, u Maroku, pod nazivom "Water for Life".