Home

VESTI

Još 5 dana do koncerta godine u Drug§tore!

No Comments Koncerti

Još 5 dana do koncerta godine u Drug§tore!Ostalo je još samo pet dana do koncerta godine, ARIEL PINK, koji će 7. juna nastupiti prvi put u Beogradu u klubu " DRUG§TORE".
 
Ovaj ekscentrični umetnik, muzičar, zaštitino lice modne kuće YSL obeležio je bedroom-pop čitave protekle dekade. Takođe na njegovu listu uspeha se može dodati i nedavna saradnja sa Majli Sajrus. Takođe je nedavno završio muziku za film "Heaven Knows What".
 

Odrastajući u Los Anđelesu krajem 80tih i početkom 90tih godina prošlog veka, ili preciznije na Beverlivudu nadomak Beverli Hilsa, Ariel Marcus Rosenberg  je već sa 10 počeo da piše prve muzičke komade.

Opčinjen istorijom popularne kulture sa 16, srednjoškolac tada kultne "Beverly Hills Highschool", počeo je da slaže prve snimke na rustičnom analognom četvorotrakašu. Koliko predano i fanatično je bio posvećen ovom "malom kućnom zanatu" govori i činjenica da je koju godinu kasnije, tada sudent "California Institute of the Arts", u kući svojih roditelja imao pravo malo skladište audio kaseta sa više od 500 snimljenih pesama, pre nego što je i jednu od njih izveo uživo.

Njegov prvi album završio je u rukama jednog benda koji je u tom trenutku svojim rastućim uticajem u potpunosti prekrajao ruho američke nezavisne muzike, na vratima ere u kojoj će ovaj termin indie dostići krajnji nivo apstrahovanja. Bili su to Animal Collective, a oktobar 2004. i album "The Doldrums" na njihovoj Paw Tracks etiketi, označiće početak nečega što će se kasnije u najtvrđjem krugu Pinkovih poklonika zvati prosto – "The Ariel Sound". 100% autentičan "Ariel Sound" ili ne, ovaj album kao i sledeća dva "Worn Copy" i "The House Arrest", imaće presudan uticaj na to da do kraja prve decenije 21. veka svetom nezavisne muzičke scene zavlada novi talas "Lo-fi" izvođača – "Bedroom-pop" kako ga je u određenim inkarnacijama žigosala muzička kritika.  

Petnaest godina nakon prvih sobnih demo snimaka, 2009. godine Ariel Pink potpisuje za kultni britanski label 4AD, a već prvi album na ovoj etiketi označiće konačni proboj kako njega lično, tako i celog talasa. ArielPink's Haunted Graffitti – "Before Today" naći će se na kraju te 2010. u vrhovima, bez izuzetka, svih godišnjih lista relevantnih muzičkih glasila, zajedno sa singlom "Round and Rodund" koji će se naći na prvom mestu The Top Tracks of 2010 na Pitchfork-u. Uslediće velike američke i evropske turneje, a leto 2011. provešće svirajući kao hedlajner na bukvalno svim značajnim indie festivalima od Primavere preko ATP do Koačele.

 

 

 Još 5 dana do koncerta godine u Drug§tore!

Još 5 dana do koncerta godine u Drug§tore!

 

 

Njegov  drugi studijski album za 4AD – "Mature Themes" iz 2012. doživeo je još veći uspeh i  povod za turneju i album "Pom Pom" koji je svetlost dana ugledao pre nešto manje od pola godine. 

 

Zanimljivo za ovaj album, kao i za predstojeću turneju, je činjenica da Ariel Pink po prvi put izdaje i nastupa bez Haunted Graffitti kao i da ovoga puta u pratnji ima čak 6 članova benda.

Vrata Drugstore-a biće otvorena u 21h.

Regularna predprodaja karata je u eventimu http://www.eventim.rs/rs/ po ceni od 1.500 dinara! Karta na vratima – 1800 dinara.

Organizacija
SuperSizeShe
https://www.supersizeshe.com

Link za FB event

Linkovi za video:

 

www.youtube.com/watch?v=7rTolZkCkH8
www.youtube.com/watch?v=arrUQV8huUw
www.youtube.com/watch?v=TYoQ6WLuMq4
www.youtube.com/watch?v=Ta46M5rksBk

 

 

 

Izvor:

Naziv medija