Home

VESTI

Joe Satriani 24. maja 2013. u Beogradu!

No Comments Koncerti

Joe Satriani 24. maja 2013. u Beogradu!Legendarni gitarski virtuoz Džo Satrijani (Joe Satriani) održaće koncert 24. maja 2013. godine u Sava centru u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.
  
"Zahvaljujem fanovima što su me do sada slušali kako sviram gitaru. Njim sve dugujem i nastojaću da im pružim najbolju moguću svirku sledeći put kad se sretnemo, u maju 2013. godine. Unapred se radujem tome", poručuje majstor hevi gitare Satrijani.
  

Ulaznice za koncert Džoa Satrijanija već od sutra su u prodaji, i to samo određen broj uz specijalni popust od čak 20 posto! Na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim do kraja ove godine, odnosno 31. decembra, ulaznice koštaju samo 1.440, 1.680, 2.000 i 2.400 dinara.

Već od 1. januara 2013. godine ulaznice će biti skuplje: 1.800, 2.100, 2.500 i 3.000 dinara.

Koncert 24. maja u Sava centru potvrđen je i na zvaničnoj Sačovoj strani. Predstojeća evropska turneja podudara se sa najavom da će Satrijani krajem ove godine snimiti novi album, čije se objavljivanje očekuje u upravo u maju iduće godine, preko kompanije Soni (Sony)", saopštava Satrijanijev menadžment. Kako se ističe, gitarista planira i objavljivanje retrospektivnog boks seta u proleće 2013. godine".

 

Ko je Džo Satrijani

Džo Satrijani slovi za gitarskog heroja još od proboja na svetsku scenu koji mu se desio sa albumom "Surfing with the Alien" (1987). Preko deset miliona primeraka prodatih albuma, 14 Gremi (Grammy) nominacija i brojnih nagrada kasnije, Satrijani nastavlja da pomera granice modernog rok sviranja električne gitare.

 

 

 Joe Satriani 24. maja 2013. u Beogradu!

Joe Satriani 24. maja 2013. u Beogradu!

 

Počevši muzičku karijeru podučavajući neke od kasnije vodećih gitarista osamdesetih i devedesetih, kao što su Kirk Hamet (Hammet) iz Metalike (Metallica) i Stiv Vaj (Steve Vai), Satrijani je danas dogurao da opšteprihvaćenog statusa jednog od tehnički najostvarenijih i najpoštovanijih gitarista rokenrola. Satrijani, koji često navodi Džimija Hendriksa (Jimi Hendrix) kao najvećeg uzora, danas je jedan od najuticajnijih rok gitarista.

Od objavljivanja "Surfing with the Alien", Satrijani biva često proglašavan za najboljeg gitaristu po glasovima čitalaca vodećih svetskih magazina posvećenih sviranju gitare. Početkom devedesetih,
frontmen legendarnih ROlingstonsa (Rolling Stones) Mik Džeger (Mick Jagger) bio je pozvao upravo Satrijanija da bude gitarista na njegovoj prvoj samostalnoj turneji, a svirao je i sa Dip parpl (Deep Purple) po Evropi i Japanu. Te svirke zacementirale su Satrijanijev status gitarskog heroja.

Nakon nekoliko hvaljenih samostalnih albuma, Satrijani 1996. godine organizuje prvu od mnogih izuzetno uspešnih G3 turneja. Na njima uz Sača sviraju još dvojica gitarista, a na turnejama su do sada učestvovala imena kao što su Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Robert Fripp, Paul Gilbert, Steve Morse, Steve Lukather, Uli Jon Roth, Michael Schenker… što je posvedočeno sa tri živa DVD-ija.

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=FSoiLGMszJA|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Joe Satriani – "Satch Boogie" Satchurated (Live in Montreal)

Satrijani se 2009. godine udružio sa pevačem Semijem Hagarom (Sammy Hagar) i basistom Majklom Antonijem (Michael Anthony) iz Van Halena, i bubnjarem Red hot čili pepers (Red Hot Chili Peppers) Čadom Smitom (Chad Smith), i osnivaju supergrupu Čikenfut (Chickenfoot). Čikenfutov debi album postiže međunarodni uspeh, a Classic Rock Magazine ih proglašava za najbolji bend 2009. godine.
 
Satrijanijev 11 solo album "Black Swans and Wormhole Wizards" izlazi in u oktobru 2010. godine, koga prati dugačka turneja po Americi i Evropi. Sledeće godine izlazi drugi hvaljeni Čikenfutov album "III". Konačno, u aprilu 2012. godine Satrijani objavljuje DVD/Blu-Ray koncertni film "Satchurated: Live In Montreal".

Sajt: www.satriani.com
Fejs: www.facebook.com/joesatriani