Home

VESTI

Joe Cocker u Areni u maju 2011.

No Comments Koncerti

Joe Cocker u Areni u maju 2011.

Čuveni engleski pevač Joe Cocker ponovo će posetiti Srbiju 29. maja i održati koncert u Beogradskoj areni, potvrdio je organizator.

Joe Cocker je do sada objavio 21 studijski i četiri albuma sa koncerata i vlasnik je hitova“When the Night Comes”, “N’oubliez Jamais”, “Feelin’ Alright”, “Unchain my Heart”, “You Can Leave Your Hat On“, “Up Where we Belong”, “You are so Beautiful” i mnogih drugih. 

 

Prodao je na milione albuma, nagrađivan je Gremijima, Zlatnim Globusom i Oskarom, a 16. juna 2007. godine zvanično je objavljeno da je britanska kraljica Elizabeta II odlikovala Joea Cockera ordenom Britanske imperije za doprinos u oblasti muzike, što ga čini jednim od najuspešnijih i najpopularnijih pevača u poslednjih četrdeset godina.

U Beograd dolazi u okviru promocije novog albuma “Hard Knocks”, a za publiku je najavio dosta iznenađenja. “Postoji par pesama koje su jako uspešne i neizbežne na živim nastupima”, objašnjava Cocker. “Naravno da uvek izvodimo “You can Leave your hat on” i “Unchain my Heart” ali sada želimo da uradimo mali miks na sredini šoua koja će da uključi i stare pesme kao što su “Simple Things” i “Tonight”. 

 

 

Joe Cocker u Areni u maju 2011.
Joe Cocker u Areni u maju 2011.

Obrada pesme grupe The Beatles “With A Little Help From my Friends” 1969. godine, otvorila je Cockeru vrata u pohodu na muzičku scenu i donela mu nastup na čuvenom Woodstock festivalu čime je ušao u muzičku istoriju. Kritičari i dalje ocenjuju njegov glas kao jedan od najboljih “belih” bluz glasova svih vremena.

Karte za koncert Joea Cockera biće u prodaji od 31. decembra po cenama od 2.900, 3.300, 3.500, 4.000, 4.500, 4.900 dinara i mogu se naći na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Tržni centar “Ušće“, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Eventim, Gigstix Novi Sad i preko sajta www.arenabeograd.com i www.tickets.rs

 

 

 

Izvor:

B92