Home

VESTI

JINX & Brankow Cabaret

No Comments Koncerti

JINX & Brankow CabaretJedan od najpopularnijih bendova u regionu, zagrebački “Džinks” (Jinx), nastupiće u četvrtak na svečanom otvaranju zimske sezone bara “Brankow”. Ulazak u drugu sezonu pod sloganom “Brankow cabaret” obeležiće se i sa još tri žurke na kojima će nastupiti I “Sent Luis bend”, “Makao”, Peppe i “El Jazzyra”.
  

Jinx su veliku regionalnu popularnost stekli zahvaljujući hitovima “Tamo gde je sve po mom”, “Na čemu si ti”, “Smijem se”, “Bye bye baby bye”. Po rečima lidera benda Coco Mosquito-a, senzualni enterijer bara “Brankow” i njegov intiman ambijent garantuje “vruću i lepljivu” svirku.
  

Evo nas ponovo u Beogradu…Zadnji put je bilo odlično, pa nema razloga da tako ne bude i ovaj put. U stvari, nema razloga da ne bude još i bolje. Što se nas tiče daćemo sve od sebe da bude najbolje. Pored standardnog repertoara biće će tu sigurno i neka stvar koju u Beogradu još nismo izvodili, a manji i intimniji prostor poput ovog garancija je da će svirka biti vruća i ljepljiva – kaže Coco.

 

 

 JINX & Brankow Cabaret

JINX

 

Inače, otvaranje zimske sezone “Brankowa” obeležiće se sa još tri žurke. Prvog dana će nastupiti Sent Luis bend, koji svira muziku raznih žanrova, ali u novim aranžmanima i veoma neobičnim stilovima. U petak na binu “Brankowa” izlazi jedan od najboljih domaćih klupskih bendova, već legendarni “Makao”. Od njih se po običaju očekuje niz haus hitova i uzavrela atmosfera.

 

Četvrtog dana svečanog otvaranja goste kluba će zabavljati jedan od najvećih znalaca diska i fankija sa ovih prostora DJ Peppe. Starog DJ vuka će pratiti i niški projekat “El Jazzyra”, koji u svom sastavu osim  DJ-a ima i saksofon i gitaru.

 

Karte za koncert Jinx-a koštaju 999 dinara i mogu se kupiti od 21 sat ovog četvrtka, petka i subote u “Brankowu”, isto kao i sledeće srede ili na dan koncerta na ulazu u klub. Sve informacije i rezervacije na 069 83 00 777. Ulaz na ostale večeri je slobodan.

 

 

 JINX & Brankow Cabaret

JINX

 

 

Jinx su osnovani 1993. godine u Zagrebu a ubrzo, postavši izuzetno koncertno aktivan bend po brojnim zagrebačkim klubovima, stiču kultni status. Prvi album Sextazy (1995) bio je na engleskom jeziku, da bi već drugi Second hand (1997) snimili na maternjem jeziku. Jinx u Bukureštu 1998. godine dobijaju prestižnu nagradu za najbolji novi bend istočne Evrope koji dodeljuje Radio France International. Treći album Pompei (1999) donosi hitove “Bye Bye Baby Bye”, “Na plaži” i “Koliko suza za malo sna”. Početkom 2001. bend priprema predstojeći četvrti album Avantura počinje, ali je to i početak kraja benda. Iako je pesma “Tamo gdje je sve po mom” harala top listama i na kraju zaslužila laskavo priznanje hita godine u Hrvatskoj, u proleće 2002. godine Jinx više ne postoje. Ponovo su se okupili 2007. i objavili album Na zapadu. Sledi koncertni Jinx Live (2008), i poslednji i trenutno aktuelni Diksilend (2010).