Home

VESTI

Jelen Live i Machine Head uz Metallicu

No Comments Koncerti

Jelen Live i Machine Head uz MetallicuOd  2006, kada je prvi put održan kao veliki muzički festival, pa do danas, JELEN LIVE je omogućio publici u Srbiji da vidi nastupe nekih od najvećih imena pop i rok scene kao što su Ian Brown, Iggy and The Stooges.

Posle GN’R i Slash-a, Jelen LIVE predstavlja koncert grupe Metallica. Uz trash metal bend Gojira, na koncertu Metallice, 8. maja na Ušću, nastupiće i metal bend Machine Head.

 

MACHINE HEAD je američki hevi metal bend iz Kalifornije. Robb Flynn i Adam Duce osnovali su bend 1991. godine. Do sada je bend prošao četiri izmene članova a trenutni sastav čine Flynn (vokal i gitara), Duce (bas), Phil Demmel (gitara) i Dave McClain (bubnjevi). Machine Head je jedan od pionirskih bendova u „Novom talasu američkog hevi metala“.

 

 

 Machine Head

Machine Head

 

Prvi album „Burn My Eyes“ objavljen 1994., bio je veoma uspešan u Evropi i privukao pažnju MTV-a. Do sada su objavili sedam albuma koji su prodati u 2.4 miliona primeraka širom sveta. Zvuk Machine Head-a je vrlo brzo postao „uzorak“ za ostale hevi metal bendove.

Nikada se nisu uklapali u metalske trendove zbog čega su privukli brojne fanove ali nisu ljubimci i muzičkih medija. Album „The Blackening“ iz 2007. doneo im je priznanje za „Najbolji album“ na MetalHammer nagradama a Flynn je nagrađen sa „Golden God“ priznanjem. Nastupali su na gotovo svim značajnijim festivalima.

Metallica je osvojila brojne nagrade i priznanja u svojoj karijeri uključujući 9 Grammy, 2 American Music, 2 MTV Video Music, VH-a nagradu, ERPN Action Sports i Music Artist Contribution nagradu za 2001. godinu, preko 30 California Music nagrada, NARAS San Francisco Governor priznanje 2004., MTV: ICON 2003. i najskorije ASCAP Creative Voice za 2004. godinu.

 

 

 Jelen Live!

Jelen Live!

 

Ulaznice za koncert benda METALLICA mogu se naći po sledećim cenama:
PARTER 3300 dinara,
FAN PIT 4400 dinara,
TRIBINE SEDENJE 5500 dinara

Ulaznice mogu da se kupe na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim prodajna mesta, Gigstix, „Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs, www.gigstix.com